Macro-desplegament policial per executar un desnonament a Mataró
Macro-desplegament policial per executar un desnonament a Mataró

Macro-desplegament policial per executar un desnonament a Mataró

Fins 6 unitats d’ordre públic dels Mossos d’Esquadra acaben reduint la resistència veïnal convocada pel Sindicat de l’Habitatge al barri de Cerdanyola

Un desplegament policial espectacular, amb fins a sis furgonetes de Mossos d’Esquadra dedicats a l’ordre públic han executat aquest dimecres 22 al migdia un desnonament a Mataró. Era la novena temptativa i ha estat l’exitosa per a l’ordre judicial, per la qual una mare i les seves dues filles s’han quedat sense el pis on vivien al carrer de Marathon, al barri de Cerdanyola.

El cas de la Yousra, la veïna que vivia al pis i d’on ha estat desallotjada juntament amb la seva família, ha estat recurrent, El Sindicat de l’Habitatge havia convocat per a oposar-se a l’execució del desnonament en el seu novè intent. A l’hora de la veritat, però, s’ha pogut entorpir però no impedir l’entrada dels agents al pis propietat d’un fons voltor que l’ha assegurat amb una porta de seguretat un cop ‘recuperat’.

El Sindicat de l’Habitatge de Mataró ha denunciat la violència emprada pels Mossos d’Esquadra i com “han fet entrar a més de 10 persones, una per una, en un garatge particular, lluny de la premsa i fora de la vista de la gent. Allí, els agents de policia s'han dedicat a intimidar-les: les han escorcollat, les han identificat i les han amenaçat amb presentar denúncies judicials, sense si tan sols dignar-se a explicar per què”.
 

Dues hores d’operatiu

Després de gairebé 2 hores, la comitiva judicial de Jutjat de 1a instància núm. 8 ha aconseguit executar el desnonament. Segons el Sindicat “la Yousra i la seva família es veien obligades viure sense títol habilitant en aquest pis perquè els hi resultava impossible trobar un pis de lloguer. Tot i tenir permís de residència en regla, i dues nòmines, és impossible complir els mil-i-un requists que els demanen per llogar un pis de mercat”.

Segons la mateixa entitat “la propietat del pis, Cerberus, tenia l'obligació legal d'oferir un lloguer social, segons la llei catalana 24/2015, que obliga els grans tenidors a signar contractes de lloguer social en determinades circumstàncies, fins i tot quan les persones viuen en l'habitatge en règim d'ocupació. Tot i això, Cerberus s'ha negat rotundament a negociar un contracte de lloguer, tal com demanava la família”. El Sindicat ho atribueix a que “els fons voltors saben que mai arribarà cap investigació ni cap sanció per part de l'administració, i que les persones afectades mai tindran la capacitat econòmica per demandar l'empresa a jutjats”.

Comentaris (22)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive