Notícies relacionades
Incendi de l'autocar a la C 32. Autor: © Óscar Hernando

L'incendi de l'autocar a la C-32 encén les alarmes: "Són fets intolerables"

L'alcalde de Mataró, David Bote, assegura que fa temps que reclamem més inversions en les connexions amb Barcelona, arran de l'incendi d'un vehicle de Moventis a Cabrera

L'autocar que es va incendiar ahir dilluns, dia 8, a la C-32, a l'alçada de Cabrera, no formava part de la flota que connecta a diari Mataró i Barcelona amb múltiples freqüències. Si bé pertanyia a la mateixa empresa concessionària, Moventis, en realitat feia el trajecte entre Lloret i Barcelona, i va ser al seu pas per Mataró que va començar a treure fum del motor. Es va aturar a l'alçada del terme municipal de Cabrera i els seus passatgers el van poder abandonar sans i estalvis, abans que es calcinés totalment.  Però el fet que l'autocar no formés part de les línies Expres.cat que uneixen la capital del Maresme amb la catalana no ha evitat que s'encenguessin les alarmes i que des del territori hi haguessin crítiques als preocupants fets viscuts.

L'alcalde de Mataró, David Bote, va emprar les xarxes socials al cap de poques hores de l'incident per expressar el seu descontent En una piulada a X, com es coneix ara Twitter, va definir l'incident "d'intolerable".  "Fa temps que reclamem més inversions en les connexions amb Barcelona. Intolerable aquests fets. Per sort no hem hagut de lamentar danys greus. Necessitem millors infraestructures i millors connexions, els mataronins i mataronines han de poder arribar a Barcelona amb seguretat i puntualitat", va assegurar Bote en el seu missatge. 

El trajecte Mataró-Barcelona en transport públic és des de fa temps objecte de controvèrsia. En ferrocarril, la línia R1 de Rodalies que connecta el Maresme i la ciutat comtal és una de les més utilitzades de l'Estat espanyol, però la seva manca de fiabilitat, amb nombrosos incidents i endarreriments, ha fet que molts usuaris busquin vies alternatives per arribar a la capital o tornar a casa després d'una jornada de feina o estudis. Això ha comportat que els trajectes en autobús siguin l'opció preferida per a molts d'ells.

Actualment Mataró compta amb dues línies Expres.cat, l'E.11.1 i l'E.11.2; entre les dues sumen més d'una desena de parades arreu del municipi que les fan molt convenients ja que gairebé tots els residents en tenen una a pocs minuts de casa, mentre que l'estació de Rodalies queda allunyada de bona part dels barris de la ciutat. La popularitat del servei ha fet que en els darrers anys hagi crescut la demanda i, en resposta, s'hagin augmentat notablement les freqüències, fins al punt que en les hores punta no cal ni mirar els horaris ja que el pas de vehicles és constant. 

Autobús exprés Mataró-Barcelona. Foto: R.Gallofré

Autobús exprés Mataró-Barcelona. Foto: R.Gallofré

No tot, però, és positiu en el servei. La demanda segueix superant l'oferta i en aquestes hores punta els vehicles sovint van desbordats de passatgers, fins al punt que alguns usuaris han de viatjar dempeus o bé esperar al següent autobús. Malgrat que aquesta situació ha anat a menys gràcies a l'augment de freqüències, se segueix repetint en ocasions als matins en direcció Barcelona, i als migdies i tardes en el retorn a Mataró. Un fet que genera preocupació entre els passatgers pels perills que suposaria per a la seva seguretat en cas d'accident. 

La flota de vehicles també varia molt; n'hi ha de molt moderns i silenciosos però també d'antics, la fiabilitat dels quals es posa en dubte per part dels propis passatgers. No és el primer cop que per una avaria un autobús s'ha d'aturar a l'autopista i fer baixar tots els passatgers fins que un altre vehicle els reculli de nou. Un fet que també s'ha viscut en més d'una ocasió a la línia que uneix Mataró amb la Universitat Autònoma de Barcelona, també gestionada per Moventis, on els vehicles emprats solen ser més antics, segons han denunciat els usuaris. 

Consultada per Capgròs, l'empresa Moventis no ha volgut pronunciar-se ni sobre l'incident de dilluns a la C-32 ni sobre les crítiques de l'alcalde David Bote al servei prestat en la connexió amb Barcelona. 

 

Comentaris (11)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive