El desallotjament del carrer Sant Simó. Foto: Cedida
El desallotjament del carrer Sant Simó. Foto: Cedida

Desallotgen l'edifici ocupat del carrer Sant Simó de Mataró

L'Ajuntament ha ofert allotjament alternatiu d'urgència a una família amb dos nadons que vivia a l'immoble ocupat

La casa ocupada del carrer Sant Simó de Mataró va ser desallotjada ahir dilluns, dia 14, per ordre judicial. La comitiva judicial, Mossos d’Esquadra i Benestar Social de l’Ajuntament van donar compliment a l’ordre de desnonament de l’immoble, situat al número 9-11, i que ha estat objecte de diverses actuacions preventives en els darrers mesos.

Tot i que no s’ha informat del nombre exacte de persones que residien en aquest edifici del casc antic, l’Ajuntament sí que ha confirmat que hi vivia almenys una família amb dos menors. El consistori li ha ofert un allotjament alternatiu d’urgència, ja que té l’obligació de fer front als casos d’emergència habitacionals com aquest.

Els Mossos, a petició judicial, van intervenir amb efectius de seguretat ciutadana i amb membres de l’ARRO. Tot i que el desnonament es va dur a terme sense incidents, sí que hi va haver moments de tensió entre persones que residien a l’habitatge i membres de la Plataforma d’Afectats per la Crisi i el Capitalisme (PACC) que van obligar a intervenir a la policia. Tot i així, no hi va haver cap detenció ni identificació.

Fonts de la PACC han explicat a Capgros.com que havien mediat entre la propietat de l'immoble i els ocupants perquè el desnonament fos "voluntari i pacífic". El problema es va produir, segons les mateixes fonts, per la presència de dos individus "conflictius" entre els ocupants de l'immoble, que van ser els que van ocasionar els problemes

En els darrers mesos hi ha hagut operacions policials d’identificació de residents de cases ocupades arreu de Mataró, amb forma de dispositius conjunts de Mossos d’Esquadra, Policia Local i Policia Nacional. L’edifici del 9-11 del carrer Sant Simó ha estat una de les dianes habituals d’aquests operatius, fins que s’ha acabat produint el desallotjament d’aquest dilluns.

 

Comentaris (8)

Miguel García gomez Fa 2 mesos
Solo actúan por el centro? Y los barrios? Nos hemos de organizar de nuevo los vecinos en cirera molins para echar a los okupas de dr. Ferran?
Robert Fa 2 mesos
Si no fos per la PAC, els carrers dels barris estarien plens de chavoles,... entre la incompareixença de Serveis Socials a molts desnonaments (ara els hi posen la medalla, però al juliol no van aparèixer), que les solucions que proposen que són insuficients (la gent no despareix per molt que la deixis al carrer!) i que deixen que el problema s'enquisti sense arremangar-se. Amb els particulars fan mediacions amb la propietat per protegir families vulnarables. És molt fàcil parlar sense sabe
Esther Fa 2 mesos
No soc capaç d'entendre per qué costa tant treure els ocupes de les vivendes que usurpen. No som els ciutadans els que hem de donar solució a la mancança de vivendes socials. Son les administracions les que tenen l'obligació. Si realment son gent necessitada, endavant amb els ajuts, si son delinquents , NO
Sam Fa 2 mesos
El problema es que no ayudan a las familias que lo necesitan
Els barris i la pacc Fa 2 mesos
Obriu els ulls... Només actuen al centre. Lo de Jaume I va ser per la pressió. La PACC.. Hi ha un pam de net? A una veïna una dona li va demanar 160 pel padró. Això és diu solidaritat.
Mar Fa 2 mesos
I el del c/cuba? El bifred el pelos? Els del c/moratin? Els de c/emili cabanyes? I el del pcc que s'els posin a casa seva!!!
Totsparlen Fa 2 mesos
no he pogut entendre be aixo que diu que hi va haver moments de tensió entre persones que residien a l’habitatge i membres de la PACC aquesta, que per cert no es perden mai un sarau...
Aroa fuentes grossa Fa 2 mesos
La. Oficina de dr. Ferran algún año harán algo.? Basta ya. Me parece q cirera pronto dejará de ser un granero de. Votos como continúen pasando...
Lluis gavaldana Fa 2 mesos
Mentrestant a l oficina ocupasa de dr. Ferran 39 continuem veint a diario el tráfico de drogues. I. Olors. I ningún fa res.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive