Policia Local delictes successos. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Policia Local delictes successos. Foto: R.Gallofré

Els delictes creixen un 32% a Mataró durant la primera meitat de 2022

Les dades facilitades pel Ministeri de l'Interior destaquen un augment en gairebé totes les tipologies.

Les infraccions penals registrades a Mataró entre el gener i el juny de 2022 suposen un 32,7% més del que es va registrar en el mateix període de 2021. Així ho indiquen les dades del Ministeri de l'Interior, que ha facilitat les infraccions penals registrades en localitats de més de 20.000 habitants i on a Mataró han crescut gairebé totes les tipologies penals.

La variació percentual més destacada la veiem en delictes greus i menys greus de lesions i baralles, que han crescut un 75% passant de 28 casos a 49. També tenim variacions similars en sostracció de vehicles, passant de 55 a 96 (un 74,5% més) i en tràfic de drogues, passant de 13 casos a 23 (un 76,9% més).

També augmenten els deilctes contra la llibertat sexual, de 23 a 31 (+34,8%), es mantenen els casos d'agressió sexual amb penetració (8) i augmenten altres delictes contra la llibertat sexual, de 15 a 23 (+53,3%).

Els robatoris creixen en números absoluts

Els robatoris han augmentat força en números absoluts. Els que són amb violència i intimidació han passat de 192 a 301 (+53,3%), mentre que els robatoris amb força a domicilis, esatbliments i altres instal·lacions passen de 130 a 163 (+25,4%). Els petits furts passen de 741 a 1096, un 47,9% més, i la resta d'infraccions penals creix més d'un 22% passant de 1848 casos a 2.267.

En total, a Mataró hi ha hagut 4.027 infraccions penals durant el primer semestre de l'any, un 32,7% per sobre de l'any passat, que n'hi havia 3.034 fins al juny. Pots consultar aquestes i altres dades al document oficial del Ministeri aquí.

Comentaris (23)

Shark Fa 3 mesos
Vote for shit and crime and now you have both. People get what they vote for......
Matarini sedencantat Fa 3 mesos
Esta tot fet una merda no cal que siguin las 22 horas per un tirón o un altre fet. A mi a las 16 h al pla d'Boet i he anat a fer la denuncia i en diu el policía " No sirve de nada es para las encuestas " quins Cullons te la cosa
Matarofapor Fa 3 mesos
Mataró fa cada dia mès por, caminar a partir de les 22h per el centre es podria considerar esport de risc.
Eva Fa 3 mesos
Es preocupant el que passa, la inseguretat i els delictes creixen sense parar. Els governs no fan res i paguem el pato els ciutadans. Fins quan? Serà solució votar l'extrema dreta?? La impotència del ciutadà creix. Per qué paguem impostos de primera si no tenim serveis? Ciutat bruta, plena de delinqüents "acollits" ocupacions a mansalva fins quan?
Daniel Fa 3 mesos
Cuanta más inmigración, mas delitos. Es algo incontestable. Eso no quiere decir que todos los inmigrantes sean delincuentes. Pero es un hecho. Se han creado guetos en la ciudad y la inseguridad en las calles es palpable. Ahora que los políticos busquen soluciones si quieren seguir siendo votados.
Joan Fa 3 mesos
Fets puntuales , Jerez i Bote cuando.plegareis estáis dejando una ciudad como una mierda
JAUME Fa 3 mesos
Voleu dir que no són "fets puntuals" ? Quina vergonya de ciutat, de país, de polítics i de lleis. La Policia Local i els Mossos fan bé la seva feina. Però les lleis actuals no permeten que el pes de la justícia penalitzi aquests fets. Els deliqüents ho saben perfectament. Què esperen els polítics per canviar-les ?
Qui tolera la delinqüència i la nega... És còmplice en silenci? Fa 3 mesos
Pregunta que feia el meu avi.
Parlem de diners... Fa 3 mesos
Més enllà inseguretat i mal rotllo... Quant ens costa mantenir als incivics? Serenos, hores de policies, hores jutja i treballadors, hores assistents socials, ajuts i més ajuts... Quan ens costa?
Bote, què encara de vacances? Fa 3 mesos
8 agressions amb penetració???? Déu meu Senyor, però això és molt greu. Sr. Bote, què està fent vostè i el seu Govern, de forma seriosa i rigurosa, per evitar que Mataró sigui un lloc de destí de delinqüents internacionals i joves del Nord del Marroc delinqüents d'allà? Què està fent per garantir la seguretat? si us plau, resposta seriosa. No acceptem: culpa de la Generalitat. No acceptem: fet aïllat.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive