Manifestació en contra de la violació al barri de Cerdanyola. Foto: R.Gallofré
Manifestació en contra de la violació al barri de Cerdanyola. Foto: R.Gallofré

Almenys 9 casos de violació a Mataró durant el 2021

Segons dades del Ministeri d'Interior, les agressions sexuals a Mataró han augmentat respecte als anys anteriors

L’agressió sexual d’aquest mes de setembre al barri de Cerdanyola, els autors de la qual encara segueixen en llibertat, va causar una gran commoció ciutadana a Mataró. Lamentablement, però, no es pot dir que sigui un fet del tot aïllat: en el que portem de 2021, s’han registrat almenys 8 agressions sexuals més amb penetració a Mataró.

Es tracta de dades del Ministeri d’Interior, que fan referència al període de gener a juny de 2021, en el marc de l’informe de criminalitat que realitza de les ciutats amb més de 20.000 habitants amb xifres que els faciliten diferents cossos policials faciliten de cada territori. Els casos registrats són un mínim de 9; els 8 de gener a juny, i el del setembre a Cerdanyola. No vol dir, però, que no se n'hagin produït més que no estiguin encara oficialment registrats i s'hagin fet públics. 

Segons aquest informe, durant el primer semestre de l’any a Mataró hi ha hagut 8 agressions sexuals amb penetració, un delicte que ha anat en augment respecte a l’any anterior. Durant el mateix període de l’any, el 2020, se’n van produir 2 (cal tenir en compte que del març al juny hi va haver confinament domiciliari), mentre que també creix en comparativa al 2019 (4) i al 2018 (5).

De gener a juny de 2021, sense comptar les violacions, també s’han registrat un total de 15 delictes contra la llibertat i identitat sexual, xifra similar a la d’anys anteriors.

Cal tenir present que els casos de violència de gènere van augmentar durant els mesos més durs de la Covid i les restriccions de mobilitat. Segons dades del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Mataró (SIAD), el nombre d’atencions a dones per casos de violència masclista va augmentar un 50% amb el desconfinament.

Alarma ciutadana

L’agressió sexual al barri de Cerdanyola es va produir el passat 8 de setembre quan un grup de quatre joves va abordar en un portal a una noia que havia tret a passejar el seu gos, cap a les 6 del matí. El cas va generar una gran indignació veïnal i va motivar una manifestació contra la violència sexual i contra la inseguretat que es viu a Mataró, que va acabar amb una tensió ambiental pels crits de part dels concentrats contra l’alcalde.

Comentaris (8)

Oriol Dresaire Artigas Fa 14 dies
Aquest últim cap de setmana han violat una altra noia molt jove en el polígon industrial del Pla d'en Boet en un lloc de marxa molt concorregut. A tots els casos esmentats a la notícia, cal sumar-hi tots els q no es denuncien...
Oriol Dresaire Artigas Fa 19 dies
En estat de xoc per aquesta notícia. Però què és tot això???!!!
x Fa 19 dies
Ahir mateix un altre cas a Badalona, gent de fora i a un local ocupat, com la majoria de vegades, i mentres alguns/nes intentant camuflar-lo com "masclisme occidental", doncs no, la inmensa majoria de casos es per gent de fora, per tant el problema de la pujada d aquests casos tenen un denominador comu, i no es ser home, si no es busca la base del problema no es sol.lucionara, pero clar sembla que alguns/nes no volen que s acabi, sense problema no hi han xiringuitos i lluita de genere, a que no?
Fart d'hipocresia Fa 19 dies
Son els "nous catalans" els d'esquerres deien que aquesta gent venien a pagant-se les pensions, pero com ens les paguaran, si viuen de subvencions? No els fará falta treballar mai. Us heu carregat la seguretat del país!
la veritat Fa 19 dies
Las feministas només es manifestan quan els agressors son blancs quan son marroquins callen, deuen tenir motius ocults... tot aixo pasa gracies a la gent d'esquerres que només vol aquesta gent aqui.
Nina Fa 18 dies
Ets un misogen per dir aixo.. Tens proves? Es per denunciar-te. No hi ha moderadors en aquest espai d'opinió?
Xènia Fa 19 dies
Espero que el proper sigui el batlle pot ser que així se'n prenguin mesures.....ja està bé home tanta inseguretat
Andreu Fa 19 dies
Aquests polítics ens han portat molta xusma i aquesta és la consequència. Com diu un: "son sus costumbres". Doncs és veritat, la dona als seus paisos és una merda. I aquí importen el que fan allà. Res que no és poguès preveure. Que continuiin donant ajudes i permetent que visquint ocupant habitatges. Més vindran.
Bote, això no mereix una JUNTA DE SEGURETAT? Fa 19 dies
Clar, si l'agressió no és LGTBI la regidora de Dona no es mou, o això es diu, ja que no la conec. Si l'agressor és migrant, per por ens diguin "racistes" ja que sempre son el mateix col·lectiu de joves migrants no diem res. UNA SOLA AGRESSIÓ, sigui qui sigui, mereix reacció immediata de tota la societat. Molt trist tot plegat. Contundència si us plau.
QUIM Fa 18 dies
"JUNTA DE SEGURETAT" amb sembla molt bé,pro ja eu vist air la votació del Parlament

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive