Manifestació en contra de la violació al barri de Cerdanyola. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Manifestació en contra de la violació al barri de Cerdanyola. Foto: R.Gallofré

Cugat Comas

Manifestació històrica a Mataró contra l’agressió sexual a una dona

La unitat presideix la marxa però la crispació i la divisió esclaten davant l’Ajuntament amb l’alcalde d’objectiu de crits i protestes

El cas de l’agressió sexual de quatre homes contra una dona la setmana passada, de matinada, a Mataró ha indignat i commogut la ciutat, com s’ha pogut veure aquest dilluns en la manifestació convocada en condemna d’aquest succés. Ha estat una convocatòria multitudinària, que ha sumat centenars i centenars de persones. De les més freqüentades en força temps. Més d’un miler han completat el recorregut entre la plaça d’Isla Cristina i la Riera, davant l’Ajuntament. Moltes més s’hi sumaven, des de voreres, balcons i places.

La marxa ha unit tothom rere una pancarta i cartells en contra de l’agressió i la violència vers les dones. La geganta Tomassa, del Mar Mediterrània (antic Tomás Viñas) s’ha sumat a una corrua que ha avançat a bon ritme i entre la que hi havia molta gent i molt variada, de diferents àmbits, origens o militàncies. Convocaven l’associació de veïns de Cerdanyola i la vocalia de dones. La parròquia de Cerdanyola era majoritària.

La requesta de la convocatòria s’adiu a la gravetat dels fets, que segueixen sent invesigats pels Mossos d’Esquadra. Que encara no hagin estat detinguts els autors de l’agressió sexual més greu en molts de temps encén els ànims. La convocatòria era de condemna, però la ràbia també era evident. La crispació ha estat la tònica de les intervencions al final de la marxa.

Manifestació en contra de la violació al barri de Ceranyola. Foto: R.Gallofré

Manifestació en contra de la violació al barri de Cerdanyola. Foto: R.Gallofré

De la unitat a la divisió i la crispació

Davant l’Ajuntament i a mode de conclusió de la convocatòria, els convocants han pres la paraula però ja en els instants finals de la marxa havien començat els crits d’un sector que demanaven la dimissió de David Bote. L’alcalde, present a la marxa al costat d’una àmplia representació socialista ha vist amb patent incomoditat com passava a ser objectiu de crits i protestes. De dimissió i de solucions. La cridòria i les interrupcions han estat la tònica d’un final de concentració entre caòtic i trist en el que la unitat que havia protagonitzat la manifestació ha donat pas a la divisió entre diferents congregats.

Manifestació en contra de la violació al barri de Ceranyola. Foto: R.Gallofré
Manifestació en contra de la violació al barri de Cerdanyola. Foto: R.Gallofré

 

En nom de l’AV Cerdanyola, el seu president Bangaly Touré ha dit que “treballarem per defensar els veïns i no acceptarem cap tipus de violència, sobretot contra les dones. Demanem actuar amb contundència i que es detinguin els responsables”. Mentre intentava fer-se sentir, però, els crits demanen més policia i més seguretat eixordaven part del seu discurs. Especialment quan la portaveu de la vocalia de dones de l’entitat emmarcava el succés en el masclisme, les protestes d’un grup han provocat la interrupció del discurs. Arrenglerades de la presidència de la concentració, militants feministes intentaven reconduir la situació amb crits com “no és no”, “si ens toquen a una, ens toquen a totes” o “visca la lluita feminista” però altres manifestants les increpaven.


Crits i protestes contra l’Alcalde

La concurrència ha acabat demanant la intervenció de l’Alcalde que finalment s’ha dirigit als presents entre crits i xiulets per tenir unes paraules de record a la víctima de l’agressió i fer una crida a la unitat contra la violència masclista. Bote, nerviós, ha intentat defensar que la seguretat és una de les prioritats des que és alcalde però amb prou feines se’l sentia entre tanta cridòria.

Els manifestants parlant amb l'alcalde
Els manifestants parlant amb l'alcalde. Foto: R.Gallofré

 

Finalment la concentració s’ha desconvocat, amb evident incomoditat per part dels congregats de l’espectacle divisori viscut com a epíleg d’una tarda que començava amb tothom unit per un motiu greu com l’agressió viscuda. 

Comentaris (16)

CARME Fa 2 mesos
La gestió dels barris, la gestió dels mena i els extutelats, la permissivitat amb les ocupacions.... estan destrossant la ciutat. L'Alcalde no fa cap gestió i això tindrà conseqüències durant dècades a la ciutat. Mireu França...
mat Fa 2 mesos
Doncs si, Fraça es un exemple, i casualment alla donen problemes els mateixos que aqui, alla hi zones on fins ataquen ja les comisaries i amb armes militars, pero res aqui mirant cap un altre costat, i molts defensan los amb el cuento de la vulnerabilitat, els es igual que es seus fills/nets ho acabin pagant, la ceguera ideol.logica no els deixa pensar lliurement, tot ho volen solucionar amb ajudes, cesions...sense seleccionar a qui ajuden i si realment s ho mereixen i expulsant al que no.
harta Fa 2 mesos
que lastima no ver un alcalde alzar la voz y decir las cosas claras y encorajear al ciudadano que esto se acaba si o si y derribara montañas para acabar con esto d agresiones,robos,ocupaciones,chusma pero nada,que no hay forma de escuchar esto. bla bla bla pero sin ninguna solucion ni coraje ni propuestas. es un vividor nato de puro y tapas para esto se mete a alcalde? solo hay que verlo justo antes de entrar y como está ahora una verguenza de ejemplo para próximas generaciones
marta Fa 2 mesos
si si ara molta manifestació, però ja fa molt temps que estem patint inseguretat a la ciutat, ocupes, i atracados amb navalles que intimiden a tothom, siguin grans, petist , adolescents. Els hi obrim les portes i mira, merda per nosaltres, on sou tots aquests solidaris , que dieu de tota aquesta merda que ha vingut gràcies a vosaltres, ai no, esteu tots amagats en els vostres xalets, acollim acollim van cridant tots. Hipòcretes!!!!!. Mentenim el que és d'aquí i ajudem els de fora desde fo
Geoffrey Fa 2 mesos
Let's hope he has already lost the election, BUT. the immigrants will vote for him because he gives them money, housing freedom to rob, etc What is the punishment for sexual assault/rape in Islamic countries/religion ?
Capgros Fa 2 mesos
Perfecte la manifestacio, no l'us ideol logique i partidiste de les de sempre, a veure, tinc un fill i una filla no vull que agredeixin sexualment ni de cap tipus a aquesta, PERO TAMPOC que li trenquin la cara al meu fill per treura li el mobil o li clavin 4 ganivetades...no vull victimes de primera i segona segon genere, tampoc victimitzar als agressors com fan algunes associacions, que abans de res ja estan amb el "no al racisme", quin racisme? el que tria victima segons raça o cultura?
mat Fa 2 mesos
Mai reconduiran el problema perque no volen reconeixe'l, la correcio politica impedeix corregir el problema i aixi es imposible, volen curar un cancer amb aspirines perque la quimio es massa "dura"...de que us queixeu? una mani per la agressio a una dona, perfecte, i quan hi han agresions als nostres fills per robar-los, i quan hi han estrabades als nostres pares, i quan ocupen les nostres propietats o ens peten la porta de casa...a xiular i mirar cap a el cel, no? tot es violencia.
x Fa 2 mesos
Aquest es el problema, que dintre de nosaltres hi ha qui fa politica ideol logica, infiltracions de ideals politics per intentar controlar al poble i que aquest no es manifesti lliurement dient el que pensa...nomes falta veure les associacions de veins, les vocalies de la dona...politica ideol logica i res mes...culpables pasius del que passa amb la seva ideol logia...aquestes vocalies nomes surten en aquests casos..no quan hi han estrabades, agresions als nostres fills, ocupacions...
Tony Fa 2 mesos
Manifestación florero. Que pena.🤦🏽‍♂️ Mañana a aplaudir en los balcones.
PSC una máquina de fer descontents Fa 2 mesos
La pèssima gestió, regidors i càrrecs confinats des de principis de mandat? i la negativa constant del que passa a la ciutat.... Potser són la causa. Bote ja no convenç ni als seus dels barris.
PSC una máquina de fer descontents Fa 2 mesos
La pèssima gestió, regidors i càrrecs confinats des de principis de mandat? i la negativa constant del que passa a la ciutat.... Potser són la causa. Bote ja no convenç ni als seus dels barris.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive