Exercicis realitzats pel Conscorci Sanitari del Maresme
Notícies relacionades
Exercicis realitzats pel Conscorci Sanitari del Maresme

Rehabilitació online per a pacients amb coronavirus a Mataró

El Consorci Sanitari del Maresme ha realitzat una sèrie de diferents vídeos per pacients que estan al llit perquè pateixen coronavirus

El coronavirus ha afectat i està afectant a molts mataronins i maresmencs. La malaltia es presenta amb diferent gravetat, però en la majoria de casos el pacient passa dies i fins i tot setmanes al llit, sigui a l'hospital o a casa. En aquestes situacions és important seguir cuidant de la salut per evitar altres problemes que poden sorgir del fet de passar tantes hores assegut o tombat.

El Servei de Medicina Física i Rehabilitació del Consorci Sanitari del Maresme ha dissenyat un programa d’exercicis per a malalts de Covid-19 que presenten degradació muscular. S’han realitzat tres vídeos, els quals es poden veure al canal de Vimeo del Consorci. Dos d’ells són d’exercicis de potenciació muscular, un enfocat a pacients que no es poden aixecar del llit i un altre per aquells que ja es poden posar drets. El tercer vídeo mostra exercicis de relaxació. 

El 75% dels pacients hospitalitzats per Covid-19 presenten llargues estades hospitalàries que, conjuntament amb la cascada inflamatòria pròpia de la patologia, provoca símptomes com ara la fatiga muscular i la sensació de falta d'aire. A fi de minimitzar la disfunció muscular, cal facilitar que, un cop el pacient està estable, es mantingui actiu dintre de les seves possibilitats i de les mesures d'aïllament.

El Servei de Medicina Física i Rehabilitació ha ideat aquests tres vídeos que funcionen com a vídeo-guies que permeten que mentre el pacient estigui ingressat pugui seguir els exercicis en temps real, tres vegades al dia. Mentre estigui ingressat a l'Hospital de Mataró, això ho pot fer des del canal corporatiu de les televisions que hi ha a les habitacions. 
En el cas de l’Hospital de Sant Jaume, on el sistema televisiu de les habitacions és diferent, els pacients hauran de seguir la pauta d’exercicis en paper (també s’han fet fulletons) o a través de la seva tauleta o telèfon mòbil.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive