Mentre la xifra de defuncions i d'ingressats a l'Hospital de Mataró a causa del coronavirus no para de créixer, també ho fan les altes hospitalàries dels pacients que han superat la malaltia. Segons les darreres dades del Consorci Sanitari del Maresme, que daten d'aquest dimarts dia 31, el nombre d'altes se situa en 39. Són, en definitiva, 39 motius de celebració per a tots els implicats, des dels pacients i els seus familiars fins als professionals sanitaris que els ajuden a superar la malaltia. I un motiu d'esperança per a tots els que afronten el tràngol d'haver estat contagiats amb el covid-19. 

El Consorci Sanitari del Maresme ha fet públic aquest mateix dimarts un vídeo on es veu l'emotiu comiat d'un dels pacients que ha rebut l'alta. Es tracta d'en Pedro, un d'aquests 39 pacients. Un cop superada la malaltia, ha pogut marxar de l'hospital. I els professionals que l'han atès l'han acomiadat amb una ovació, quelcom que, tal i com mostra el vídeo, emociona profundament a en Pedro. "Sou els millors!" els respon. 

Una tasca absolutament encomiable

La tasca dels professionals sanitaris per fer front a l'epidèmia és absolutament encomiable, sobretot si es té en compte que des de l'inici de la mateixa ho han hagut de fer, en molts casos, sense el material de protecció necessari (quelcom que s'està mitigant gràcies a les nombroses inicitatives solidàries de donació de material). Actualment hi ha 168 membres de la plantilla de l'Hospital de Mataró en aïllament domiciliari a l'espera de les proves del covid-19. A més, han de fer front a un autèntic allau de pacients; aquest dimarts són 158 els ingressats per coronavirus a l'hospital mataroní.