Vídeo: l’espectacular 3 de 7 per sota, set anys després

Vídeo: l’espectacular 3 de 7 per sota, set anys després

Els Capgrossos recuperen una estructura ben poc freqüent en el seu repertori en la Diada d’Homenatge a Pau Casals al Vendrell

És tot just el tercer cop que el fan en els darrers 24 anys

El 3 aixecat per sota és segurament el castell més espectacular que es pot veure en una plaça castellera. Com a estructura, com a mètode d’enlairar-lo, per la intriga de les aixecades i també pel fet que és ben poc habitual de veure. En el cas dels Capgrossos de Mataró, per exemple, l’han fet aquest diumenge al Vendrell però feia set anys que no l’intentaven.

Tot i que, per poc freqüent, el 3 de 7 per sota s’endugui el vídeo, les fotografies i la crònica el més significatiu de la participació dels Capgrossos en la Diada d’Homenatge a Pau Casals al Vendrell, al rovell de l’ou de la zona històrica i a casa dels Nens -colla degana del món casteller- és la solvència mostrada abans amb els castells de 8. 

Especialment el 3 d’entrada i després el 4 han mostrat molt bona cara. I ressenyen el bon moment de la colla que lidera Víctor Payerol. Molt bons Capgrossos a El Vendrell, en el marc d’un maig sense pausa i abans d’un cap de setmana, el proper, de doblet amb diades a Terrassa dissabte i Sants diumenge.

La singularitat del 3 de 7 per sota

Però tornem al captivador de la diada dels Capgrossos. Aquest castell que s’alça a pes de braços, literalment. Que en lloc de construir-se enfilant-se es va apujant amb el tronc ja configurat.

El tres aixecat per sota és un castell molt específic, que es treballa de forma concreta i intensiva i requereix de molta feina de laboratori a l’assaig que no té relació amb cap altre castell. A la pràctica s’ha convertit en un rara avis per la gran majoria de colles castelleres perquè per més que sigui un castell clàssic i històric acaba per ocupar massa temps i recursos a les colles que, per poc que puguin, procuren invertir en castells de més valor i alçada. 

Això, és clar, parlant del 3 de 7 per sota, el castell màxim d’aquest tipus i el que s’ha vist avui a El Vendrell amb color de la camisa blava dels Capgrossos. També existeix el 3 de 8 per sota, però és un castell de gamma extra, figues d’un altre paner. Només l’han aconseguit dues colles, la Vella i Vilafranca, i fa anys que ningú se’l planteja.

Els Capgrossos no feien el 3 de 7 per sota des del 2016, quan en van fer dos (per Sant Jordi i per la diada especial dels 20 anys,20 castells). Però si ens n’anéssim a buscar l’anterior a aquests en el registre històric de la colla cal agafar provisions per anar-nos-en fins a la festa major de Premià de Mar del 1999. Dit d’una altra manera, avui han fet el tercer 3 de 7 per sota dels darrers 24 anys.
 

2a Diada d’homenatge a Pau Casals a El Vendrell

  • Capgrossos de Mataró: 3de8, 4de8, 3de7s
  • Castellers de Barcelona: 4de7a, 4de8, 5de7
  • Castellers de la Vila de Gràcia: 4de8, 5de7, 3de7
  • Nens del Vendrell: 7de7, 5de7, 4de7a

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive