Teatre per a visibilitzar la diversitat sexual i de gènere
Notícies relacionades
Teatre per a visibilitzar la diversitat sexual i de gènere

Teatre per a visibilitzar la diversitat sexual i de gènere

‘Amors’ és un encàrrec de la regidoria d’Igualtat, a Pere Anglas ideada especialment per al públic més jove

La masia de Can Boet és l’escenari de l’estrena absoluta d’‘Amors’, una obra de teatre creada pel dramaturg mataroní Pere Anglas que culmina els actes del 28J fent quatre passis, de dijous a diumenge, que han de servir de plataforma de llançament del projecte. ‘Amors’ és un espectacle amb denominació d’origen mataronina, un encàrrec del servei d’Igualtat, Feminismes i Diversitat Ciutadana de l’Ajuntament junt amb l’Aula de Teatre per crear un producte teatral transformador, que visibilitzi la diversitat sexual i de gènere i acosti el públic jove a unes arts escèniques plenes de missatge.

Un grup de nois tanquen una etapa vital després d’anys plegats. Un d’ells ha de marxar i fan un darrer sopar en el qual comencen a parlar, reflexionar, recordar i divertir-se. Aquest és el punt de partida a des del qual Anglas va crear ‘Amors’, juntament amb Abel Huete que va fer tot l’assessorament en clau de diversitat sexual i de gènere.

 “La temàtica principal és al voltant de l’amistat, el desig i el plaer entre persones joves que es coneixen”, explica el dramaturg i director mataroní que especifica que “totes les temàtiques són implícites, no és una obra didàctica. Parlen desacomplexadament de les seves relacions amoroses i sexuals, construeixen un imaginari eròtic comú i s’ho passen bé”. Anglas defensa que “més que respostes, el teatre ha de crear preguntes”.

Plenament mataroní

Les quatre representacions d’Amors a Can Boet seran les primeres però el viatge de l’obra, que compta amb música de Clara Peya en el muntatge, tindrà més recorregut. D’això se n’ha encarregat l’Ajuntament de Mataró que a través d’Igualtat ha impulsat que altres municipis s’hi hagin interessat. Explica Patri Alba, tècnica del servei que “amb aquesta obra buscàvem un projecte que aprofités l’eina de transformació social de la música o el teatre per als joves”. L’objectiu, explica, és “posar en valor la diversitat” i complir amb les línies d’actuació dels plans d’igualtat o jove a nivell municipal. “Busquem accions de sensibilització contra les desigualtats i discriminacions, per raó d’edat, gènere o origen i ho seguirem fent amb aquesta obra i amb altres projectes”.

Tots els actors d’‘Amors’ són exalumnes de l’Aula de Teatre en vies de professionalitzar-se: “Són tots actors plens de talent i és una sort tenir un projecte per treballar-hi”, diu Anglas. 


La fitxa

 •  Títol: ‘Amors’
 •  Director: Pere Anglas
 •  Repartiment: Pol Martínez, Clara Bellavista, David Pruna, Nerea Ferrer i Raquel Ayllón
 •  Dates: 1, 2, 3 i 4 de juliol a Can Boet, Mataró, en el marc del 28 de juny
 •  Entrades: 6 euros

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive