Fira del Llibre de Sant Jordi, en una imatge d'arxiu. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Fira del Llibre de Sant Jordi, en una imatge d'arxiu. Foto: R. Gallofré

Un Sant Jordi en cap de setmana i amb tots els ingredients

Mataró recupera el format pre-pandèmic d’una de les seves festes més especials: de les parades a la Fogonada, passant pels gegants o els castells

Sant Jordi serà normal i aquest 23 d’abril Mataró recuperarà un dels dies més especials del calendari amb tot el seu esplendor, tots els seus actes i el format que tenia la diada abans que la Covid negués l’edició del 2020 i esguerrés i condicionés la del 2021. Aquesta és la notícia, tots els ingredients que fan especial i únic el Sant Jordi mataroní tornen al carrer en una edició que es preveu massiva coincidint en què el 23 és dissabte, en ple cap de setmana.

Tot està preparat ja de cara a Sant Jordi i tot el seu contorn festiu, que se’n va fins a les tres setmanes d’activitat i més de 30 actes diferents. Òbviament, però, del que hi ha més ganes és de tota la liturgia popular del 23: de les parades de roses i llibres, de la fira del llibre a Santa Anna, de castells, de gegants, de Fogonada. De recuperar el carrer, en definitiva. Perquè sí, torna tot el Sant Jordi de Mataró. Al complet i amb tots els seus elements i ingredients. Amb la recomanació de dur la mascareta en cas d’aglomeració com a record dels temps de Covid

186 parades i dos dies de Fira del Llibre

Que torni el Sant Jordi al complet i genuí vol dir deixar com a anècdota el col·lapse i el desabastiment de roses de l’any passat. Tornen les parades per arreu, se n’han autoritzat 186 per tota la ciutat entre les de professionals, entitats, escoles i particulars. I cal sumar-hi 24 parades de llibres i les 11 que conformaran divendres 22 i el propi dia 23 la Fira del Llibre a la Plaça de Santa Anna. Xifres i condicions pre-pandèmiques que esperen batre rècords tenint en compte la coincidència en dissabte. Només una inoportuna climatologia pot deslluir el retorn de la diada.

Els castells de Sant Jordi tornen al migdia, com el 2017

Els castells de Sant Jordi tornen al migdia, com el 2017. 

Els actes típics, tots!

El programa d’actes de cultura popular veu com la diada castellera passa de la tarda al migdia del propi dia 23, davant l’Ajuntament. Hi actuaran els Capgrossos i la colla de Figueres. A la tarda, esperadíssima, hi haurà la Trobada de gegants, gegantes i nans de Mataró. El dia, juntament amb la Gegantada, que més figures surten al carrer i acaben fent dormida a l’Ajuntament.

I si és esperada la trobada, ho és encara més la Fogonada. El correfoc familiar amb representació teatral de la llegenda abandona el corset de l’any passat i retorna com a acte itinerant per les places del Centre, de Santa Anna a la Plaça de l’Ajuntament. La bella estampa dels voltafocs tornarà a culminar la jornada abans que, just l’endemà, s’escrigui un nou capítol de la història de l’acte més antic de la festa local. El Llibre Gegant de Contes es farà al Pati del Cafè Nou. Dibuixants al servei de les historietes i imaginacions de la quitxalla: patrimoni cultural de la ciutat.

Les entrades de Sant Jordi serviran per veure actes com la Fogonada

L'estampa única del darrer Voltafoc, a la Plaça de l'Ajuntament

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive