Carpa Reis Nadal 2020. Foto:R.Gallofré
Notícies relacionades
Carpa Reis Nadal 2020. Foto:R.Gallofré

Missatgers, carrosses i personatges de la Cavalcada, al Parc Central

El Campament Reial obre portes el dimecres 22 per segon any seguit, ampliant la seva programació i oferta lúdica i gastronòmica

El cicle de Reis que acabarà el dia 5 de gener amb l’arribada i la Cavalcada dels Reis de l’Orient arrenca el proper dimecres 22, just el dia que comencen les vacances escolars. Les coincidències no existeixen. Aquest dia obre portes al Parc Central el Campament Reial, l’atracció que l’any passat va substituir la Cavalcada (suspesa per la Covid) i que aquest any la complementa i anticipa. El Campament Reial creix respecte fa un any: més activitats, més animació i més espai ocupat també fora de la carpa, amb paradetes diverses. 

I també és important que tindrà accés lliure, amb control d’aforament. No hi ha reserves amb tot aquell via crucis d’hores exhaurides de fa un any. Es tracta d’anticipar la màgia de Reis i sobretot de fer-los fàcil la feina als Ses Majestats per quan ens hagin de fer la fascinant jugada de cada any. Al Campament Reial, els nens i nenes de la ciutat hi tindran missatgers per poder donar-los les cartes. No estaran pas sols, però, els emissaris: hi haurà també en Tempus, el personatge que accelera i frena el temps per ajudar a la màgia de Reis i diferents carrosses de les que el dia 5 desfilaran, amb recorregut diferent i sentit invers al tradicional.

Carpa Reis Nadal 2020. Foto:R.Gallofré

Carpa Reis Nadal 2020. Foto:R.Gallofré

La nova carrossa, el gran al·licient

El gran al·licient del Campament Reial, entrega de cartes a banda, serà l’estrena de la nova carrossa pagada amb les entrades de les passades Santes. Allà s’hi podrà veure per primer cop la Carrossa del Carbó, aquell element que ningú posa a la carta però que massa sovint hi ha qui fa mèrits per rebre’n. La carrossa ja s’afegirà a la Cavalcada el dia 5 però abans, fins al dia anterior de fet, es podrà veure i tocar al Campament. 

Els horaris

 • Del 22 de desembre al 4 de gener
 • Dies laborables serà de 17 a 21 h
 • Dies festius de 10 a 13 h i de 17 a 21 h
   

Una cua específica per un #nadalinclusiu

L’espera que es poden produir a les cues d’accés angoixa molt més a les persones amb diversitat funcional per diferents motius: com l’excés d’estímuls com sorolls, olors, llums i temperatura, la sobrecàrrega sensorial, per estar envoltats de moltes persones desconegudes, perquè a vegades no es poden expressar i comunicar-se o per la seva condició física/motora.

Davant d’aquesta realitat, Mataró s’ha sumat a la campanya impulsada pel Club MamasG amb el suport de l’Associació Divers que té un doble objectiu: disposar d’un accés adaptat a les activitats de Nadal per a les persones, sobretot els infants, amb diversitat funcional i donar visibilitat i normalitzar les diverses condicions de tota la població. En aquesta línia, el Campament Reial situat al Parc Central comptarà amb una cua per facilitar un accés inclusiu. Les famílies que ho necessitin podran distingir l’accés que comptarà amb la senyalització específica.

 

Comentaris (1)

Mercè Fa 7 mesos
No sols en el Parc Central hi haurà missatgers. La resta de harris crec, que també són Mataró. Cal fomentar les barriades

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive