Cavalcada de Reis de Mataró el 2018. Foto: R.Gallofré
Cavalcada de Reis de Mataró el 2018. Foto: R.Gallofré

Mataró tindrà Cavalcada amb una carrossa nova pagada amb l’euro de Les Santes

L’Ajuntament de Mataró espera l’aprovació del Procicat i també prepara un Campament Reial més complet al Parc Central

Mataró tindrà Cavalcada de Reis el proper 5 de gener. Aquesta és el pla de treball de l’Ajuntament de Mataró que, a més, treballa per farcir la recuperació de l’arribada dels Reis en la seva plenitud amb dues novetats més. Una, que hi haurà una carrossa nova, sufragada de la recaptació d’un euro per entrada dels actes de Les Santes. L’altre, que es mantindrà el Campament Reial al Parc Nou les setmanes prèvies a l’arribada de Ses Majestats.

Recuperar la Cavalcada de Reis al carrer, l’acte més multitudinari de l’any a la capital del Maresme és el gran objectiu de l’Ajuntament de Mataró. Fer-la és pràcticament l’únic pla de treball de la Direcció de Cultura, que esperarà l’aprovació del Procicat que en les properes setmanes haurà d’aprovar com podran ser aquest any les arribades dels Reis a tot Catalunya. Òbviament es dependrà de l’evolució de les dades epidemiològiques, però a Mataró es té clara l’aposta per recuperar la Cavalcada després d’un Nadal, el passat, sense l’acte i en què es va substituir pel Campament Reial.

Una carrossa nova, pagada pels mataronins

La Cavacalda de la recuperació tindrà, a més, una gran novetat: hi haurà una carrossa nova. La segona en tres anys (el 2020 es va estrenar la del personatge 'Tempus') després de lustres sense pràcticament cap novetat. “Vam dir que destinaríem els diners de l’euro per entrada de Les Santes a cultura popular i la decisió és que serveixi per pagar una carrossa nova de la que puguin gaudir tots els mataronins i mataronines, especialment els més petits”, explica el regidor Xesco Gomar. De les entrades de la Festa Major se’n van recollir 38.493 euros que serviran per la nova carrossa.

Quina carrossa serà i quins motius incorporarà? Encara no se sap però Gomar avança que “de les carrosses habituals i històriques ens en falten dues pel relat de Reis, la del carbó i la de l’estrella. Serà una de les dues”.

Carpa Reis Nadal 2020. Foto:R.Gallofré

Carpa Reis Nadal 2020. Foto:R.Gallofré

Un Campament millorat al Parc

La recuperació de la Cavalcada i la nova carrossa no seran les úniques realitats del cicle de Reis. Mataró tornarà a tenir Campament Reial al Parc Central. “Va tenir molt bona acceptació i ens quedem amb la idea del Campament: tindrem una carpa al Parc Central on entre d’altres es podrà veure i tocar la nova carrossa i on volem que passin moltes més coses, que s’hi pugui passar l’estona en família, on hi hagi producte típic de Nadal, on es pugui menjar… volem generar un nou pol d’atracció de la ciutat, que hi hagi més espais per a més gent, pel que creiem que ha de ser un Nadal molt més normal que el de l’any passat”, explica el responsable de Cultura.

 

Comentaris (6)

Per Deu, quanta propaganda a 2 añys d eleccions Fa 1 any
Algú hauria d'avisar a l' alcalde i regidors que Mataró està fatal I seran necessàries portes antiokupes...
Al meu carrer diuen... Fa 1 any
Amb certa mala llet...una carrossa ocupada per un grup de exmenas. Seria molt singular de la ciutat i al darrera un ninot d, en Bote dient : culpa de la Generalitat, culpa de la Generalitat.
Ramon Fa 1 any
Sobre tot que estiguin alerta de si pasa per el nous carrers amb carrils bici etc....i tindran que allargar una mica mes la durada de la cavalcada, ja que será com una gimcana de destreça i habilitat.
Papitu Nas de Micu Fa 1 any
Suposo què la carrossa estarà feta en perpectiva de gènere, feminista, solidària, eco-sostenible, ectc, o no serà.
Jordi Escruela Fa 1 any
Que bé! sort que està ben decidit i el fet "crucial" de tenir una carrossa més queda arreglat! Com que ja tenim tots els problemes de la ciutat ressolts! Perquè un petit procés participatiu per decidir, o augmentar les partides d'ajudes a qui ho necessita de veritat o les beques, per exemple... jo no ho necessito, per sort, però n'hi ha que sí i que sí que els ve dels quatre duros que es recapten.
Marc Fa 1 any
Bravo, fantastic, una xapuza mes. I la necesitat d una nova carrossa????? Es podrien haver invertit en altres ambits culturals, i NO en UNA CARROSSA

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive