Un moment dels Focs. Foto: R.Gallofré
Un moment dels Focs. Foto: R.Gallofré

Mataró manté els Focs de Les Santes des de tres punts

L’Ajuntament de Mataró treu a licitació els espectacles pirotècnics de Les Santes per 91.000 euros

L’Ajuntament de Mataró manté un any més, i ja en seran quatre, l’aposta per disparar els Focs de Les Santes, l’acte més seguit de la Festa Major, des de dos punts descentralitzats al nord de la ciutat a més del clàssic a baix a mar. La platja del Varador, l’escola Vista Alegre i l’Institut-Escola Mar Mediterrània tornaran a ser els punts des dels quals es dispararan els Focs, amb artificis de major calibre en el primer cas. 

La licitació pública que ja ha fet l’Ajuntament de Mataró, convocant el concurs per al total d’espectacles pirotècnics de la Festa Major de Les Santes, puja a un total de 91.887,54 euros. És la mateixa quantia dels darrers anys aplicant-hi tan sols l’augment de l’IPC. Amb aquest paquet hi entren no només els Focs del 27 a la nit a baix a mar: també la Tronada de Final de Festa, els finals de l’Escapada a Negra Nit i el Correguspira, el de Matinades o els trons de la Barram.

En un any en que la preparació de Les Santes ha vist un reviscolament orgànic de la Comissió (amb més plenaris, nous grups de treball i un mandat per a l’elaboració dels protocols de la Festa Major entre d’altres) la regidoria de Cultura ha deixat clara l’aposta per mantenir els tres punts diferents d’enlairament dels Focs del 27 de juliol a la nit.

  • La mesura, estrenada el 2021 per la Covid-19, s’ha mantingut a posteriori a la capital del Maresme no sense crítiques internes en les comissions i plenaris.

En aquest cas no s’ha seguit l’estela d’altres localitats com la pròpia Barcelona que, un cop superada la pandèmia, ha tornar el Piromusical de La Mercè al seu punt genuí del Passeig de Maria Cristina, amb Montjuïc de fons. A Mataró, i sembla que va per llarg, se seguirà dividint l’acte estrella i més seguit de la festa en un punt principal i dos rèpliques coordinades. 

Comentaris (13)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive