Maria La Blanco al darrer Festival Nosaltres. Foto: Sara Aminiyan
Maria La Blanco al darrer Festival Nosaltres. Foto: Sara Aminiyan

Cugat Comas

El festival Nosaltres becarà dos projectes que estrenarà el 2023

El festival Nosaltres convoca dues beques de suport a la creació, producció i exhibició de projectes escènics de petit format amb estades al Casal l’Aliança i el Cafè Nou

El festival Nosaltres del 2023 ja està escalfant motors abans d’acabar el 2022. El cicle organitzat per Clack i l’Ajuntament de Mataró s’estrena en el suport a la creació i ha anunciat una doble beca per a projectes. Convoca els creadors comarcals a guanyar-les i a estrenar el resultat de la creació al Nosaltres del proper estiu. Cada beca té una dotació de 600 euros.

El Nosaltres busca potenciar “la cultura arrelada al territori enxarxant diferents agents de la comarca (espais de creació, festivals i exhibidors) així com fomentar projectes escènics de petit format amb un imaginari amb sintonia amb els valors de la programació cultural del festival”.

Concretament convoca dues beques

  • La beca L’Aliança Mataró, destinada al suport a la creació, producció i exhibició d’un espectacle que fusioni música i literatura.
  • La beca Cafè Nou, enfocada a les arts escèniques (teatre, circ, dansa o nous formats). 

Les beques, que compten amb el suport de L’Aliança Mataró, l’Ajuntament de Mataró, l’Ajuntament d’Alella i l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, estan destinades a persones majors de 18 anys de Mataró i el Maresme que vulguin presentar projectes artístics inèdits o bé en procés de creació incipient. Els artistes guanyadors comptaran amb un suport econòmic de 600 euros, i tindran sis mesos destinats al desenvolupament i la creació dels projectes amb espais gratuïts d’assaig de petit i gran format a l’Aula de Teatre de Mataró i el teatre del Casal l’Aliança.  

Unes beques amb un recorregut comarcal

L’estrena dels projectes artístics serà a l’escenari del festival Nosaltres durant l’estiu de 2023. Però un dels elements fonamental d’aquestes beques és que s’ha creat un circuit de difusió comarcal, que assegura en les dues modalitats actuacions dels espectacles becats durant la temporada 2023-2024 al Teatre del Cafè Nou, Espais de Poesia d’Alella, la programació estable de l’espai d’arts escèniques Casal d’Alella i la programació del Cicle anual d’arts escèniques i musicals de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac.

La igualtat de gènere, l’aposta pel talent quilòmetre zero o la qualitat i presència d’una narrativa crítica i transformador de la proposta són alguns dels elements que valorarà el jurat.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive