El Nosaltres es reivindica com el festival sostenible que fuig dels grans noms
Notícies relacionades
El Nosaltres es reivindica com el festival sostenible que fuig dels grans noms

El Nosaltres es reivindica com el festival sostenible que fuig dels grans noms

La tercera edició del Festival Nosaltres programa set dijous temàtics a Can Marchal i dues cercaviles culturals per la ciutat

És probable que qui es miri el cartell o llegeixi els noms programats del festival Nosaltres conegui pocs protagonistes. És probable i és buscat. La tercera edició del festival estival de Mataró segueix construint una identitat pròpia basada en una sèrie de valors i missatges culturals a la que afegeixen la sostenibilitat i la mida petita raonada: “evitem la lògica del cap cartell i apostem per un festival petit i sostenible”, descrivia la codirectora Elena Ponce en la presentació del Nosaltres.

El Nosaltres puja al carro de la sostenibilitat i també al de la necessitat d’estendre la cultura per tota la ciutat de Mataró. Programa set dijous temàtics, de diferents propostes culturals al Pati de Can Marchal que seguirà sent l’espai per excel·lència i a curta distància del certamen però també hi afegeix dues cercaviles de ciutat, amb parades i espectacles a les places. Una serà per Cerdanyola, Peramàs-Esmandies i Pla d’en Boet, i l’altre per Rocafonda, El Palau i l’Escorxador. En la línia de sumar suports i complicitats, les associacions veïnals dels barris s’involucraran en totes dues jornades.

La sostenibilitat del festival va més enllà de prèdica i li revé tota una consciència verda que volen posar en pràctica en cada jornada del festival d’estiu. Repartirà aigua gratuïta a tothom a cada acte, segueix apostant per modular preus per arribar al màxim de gent, fa gratuïtes totes les activitats familiars, es fa seus els Objectius de Desenvolupant Sostenible 2030 i plantejarà debat teòric i aplicacions tangibles de com fer cultura haurà de ser sostenible o no podrà ser. 

Aquesta és la idiosincràsia del Nosaltres, el festival amb més adjectius per sintagma quadrat i és que es presenta com a representatiu de tota la comunitat. El festival que impulsen Clack i l’Ajuntament de Mataró es presenta amb un relat concret: “o la cultura és de proximitat, sostenible i comunitària o ens allunya del que som i no ens hi reconeixem”, va dir el codirector Eloi Aymerich en la mateixa presentació. El Nosaltres s’adjectiva com a plural, proper i de quilòmetre zero, local, comunitari, de qualitat, humil, sostenible, compromès, de carrer i plaça, de pluja fina i vol créixer “de manera holística, respectuosa, compartida, justa i orgànica”. Té 40 entitats i empreses que hi col·laboren i aspira a anar més enllà d’un festival i encarnar un moviment cultural. La foto de família final en volia ser la mostra.

Els noms propis del festival Nosaltres
Un concert al Nosaltres


La programació: ser la plataforma del talent local


Renunciant a grans noms i lògiques acumulatives, el Nosaltres concentra la seva programació en set dijous temàtics i novetats com una nit de música urbana destinada al públic més jove (18 d’agost) o una party show de clausura (25 d’agost), el festival no renuncia a repetir fórmules d’èxit afiançades en darreres edicions, com el vespre de monòlegs dins la programació de Les Santes (28 de juliol), la nit de veus femenines reivindicant de nou una programació pensada en clau de gènere (11 d’agost) o les activitats familiars en quatre de les set tardes del festival, que com a novetat seran gratuïtes i de lliure accés. 

Dins la programació hi haurà estrenes úniques, com l’espectacle InSoStenible dels ballarins mataronins Aleix Lladó & Abel Hernández, que inauguren amb la seva dansa contemporània la primera nit del festival o bé la banda local Ignorantes, que estrenen espectacle en un format més íntim, Ignorantes XS la nit de cloenda del festival. La programació també deixa espai a propostes emergents, enriquidores i molt prometedores d’arreu del país, com la cantautora Maria La Blanco, la cantant barcelonina Maio o la terrassenca La Queency.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive