Obres de Ràfols Casamada a la Nau Gaudí
Obres de Ràfols Casamada a la Nau Gaudí

Exposició antològica de Ràfols-Casamada a la Nau Gaudí

Aquest exposició és el tret de sortida dels actes de commemoració del primer centenari del naixement d'Albert Ràfols-Casamada

Enguany es commemora el primer centenari del naixement del pintor Albert Ràfols-Casamada (Barcelona, 1923-2009), un dels artistes catalans més destacats de la segona meitat del segle XX. Amb motiu d’aquesta efemèride, la Nau Gaudí inaugura l’exposició ‘Ràfols-Casamada. Obres de la col·lecció Bassat’, que es podrà visitar fins al 24 de setembre d'enguany.

Dimecres 18, a les 19h a la Nau Gaudí (c/ Cooperativa, 47), inauguració

Ràfols-Casamada és actualment l’artista més ben representat en la Col·lecció Bassat, amb més d’un centenar d’obres. Aquesta exposició, juntament amb la que s’acaba d’inaugurar al Museu del Càntir d’Argentona, dona l’oportunitat de contemplar una de les col·leccions més completes –en diversitat i en nombre– pel que fa a l’obra de l’artista, i la més extensa de les que es presentaran enguany. La mostra permet fer una ullada a la trajectòria artística de Ràfols-Casamada amb obres que van des de 1960 a 2003

Aquesta iniciativa de Lluís Bassat i el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró és el tret de sortida a les activitats organitzades amb motiu del primer centenari del naixement del pintor Albert Ràfols-Casamada, i també el de Maria Girona Benet (Barcelona, 1923-2015), ambdós, dels pintors catalans més destacats de la segona meitat del segle XX.

Presentació de la programació

Bernat Puigdollers, crític i historiador de l’art i comissari de l’Any Ràfols-Casamada - Maria Girona, farà la presentació de la programació a la Nau Gaudí el mateix dia de la inauguració de la mostra de la Nau Gaudí. Gràcies a la iniciativa de diverses entitats privades i familiars dels artistes s’ha organitzat un conjunt d’activitats amb la voluntat de difondre i reivindicar l’obra d’ambdós pintors. Entre les entitats promotores, a més de la família dels pintors, s’hi troben implicades el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, la Fundació Vila Casas i la Fundació i l’Escola EINA. Tanmateix, també en prenen partit altres institucions estretament lligades a l’obra dels artistes com la Fundación Juan March, la Fundació Palau i Fabre de Caldes d’Estrac, la Fundació Perramon de Ventalló, la Biblioteca de Catalunya o la Fundació Ràfols Casamada/Maria Girona de Capellades.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive