Obra de Ràfols-Casamada
Obra de Ràfols-Casamada

L’obra de Ràfols-Casamada es podrà veure al Museu del Càntir

Amb motiu de la Festa Major d’hivern, el Museu del Càntir acull aquesta mostra d’obres d’Albert Ràfols-Casamada de la Col·lecció Bassat

El Museu del Càntir inaugura, aquest dijous i com a tret de sortida de la Festa Major d’hivern d’Argentona, la mostra ‘Albert Ràfols-Casamada. Obres de la Col·lecció Bassat (1947-2003)’. Una exposició organitzada i comissariada per el Consorci del Museu d’Art Contemporani de Mataró i que es podrà veure al Museu del Càntir gràcies a la col·laboració i la generositat de la Fundació Carmen i Lluís Bassat, que han cedit les obres de l’artista per aquesta exposició.

Segons el director del Museu Oriol Calvo, aquesta mostra es pot considerar com a “fita històrica per a una institució com el Museu del Càntir d’Argentona, assolida gràcies a la col·laboració del Consorci del Museu d’Art Contemporani de Mataró i la generositat de la Fundació Carmen i Lluís Bassat”. La Fundació ja va col·laborar amb el Museu del Càntir el 2018, amb una excel·lent mostra de Josep Guinovart, de manera que en pocs anys de diferència, Argentona ha pogut gaudir de dues exposicions de dos dels més importants artistes d’avantguarda de la segona meitat del segle XX, un dels períodes més intensos de l’art català.

Ara, amb motiu del centenari del naixement de Ràfols-Casamanda, el Museu del Càntir presenta aquesta exposició que s’inaugura el dijous dia 12 a les 19 h, i que es podrà visitar fins al 26 de febrer. El recorregut d'aquesta mostra permet fer una ullada a la trajectòria artística de Ràfols-Casamada amb obres que van des de 1960 a 2003, amb l'afegitó del retrat de línia figurativa, de la seva esposa Maria Girona de l'any 1947 que marca el punt de partida de l'exposició.

La necessària col·laboració entre insititucions

Oriol Calvo incideix en el fet que aquesta mostra és fruit de la col·laboració d’una institució pública com el museu d’Argentona i d’una fundació privada, la del col·leccionista Lluís Bassat i la seva esposa Carmen. Les institucions culturals, del tipus que siguin, cada vegada més es necessiten entre elles per a assolir objectius compartits i els cal treballar de forma conjunta, com ja fan la Fundació Bassat i l’Ajuntament de Mataró, fet que permet exposar els fons de la fundació en un espai tan emblemàtic com la Nau Gaudí.

“És evident que cap institució pública de la nostra vila podria tenir en propietat obres com les que avui presentem, i també ho és que els grans col·leccionistes tenen poques oportunitats de mostrar al públic bona part de les seves col·leccions. Per tant, esperem que per molts anys puguem seguir amb aquesta fructífera col·laboració, en benefici de l’art i del seu públic”, rebla Calvo.
 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive