Mariano Cabellos.
Mariano Cabellos.

Les escultures de Mariano Cabellos, a l'Espai Capgròs

Volumen Musical con Lañas i Pescador de Cadaqués, dues de les obres que es poden veure.

L’artista Mariano Cabellos torna a exposar a Espai Capgròs 16 anys després de fer-ho per primera vegada. Ho fa presentant una mostra escultòrica que, novament patrocinada per Finques Pous, té per títol ‘Piedra, papel, madera’, i ho fa en un moment evolucionat de la seva trajectòria. Ja vam repassar dues de les seves obres recentment, visibles fins el proper 28 d'octubre. Aquí expliquem el sentit de dues més de les peces. La visita a l'Espai capgròs és totalment gratuïta.

Volumen musical con Lañas

004 (1)

Durant més de cent anys, a la zona dels Burots, va viure-hi un enorme xiprer que va sucumbir a la malaltia i el pas del temps. Mariano Cabellos l’ha tornat a la vida convertint la seva fusta en un volum musical que recrea part d’un violoncel.

Cabellos combina en aquesta obra un tractament detallista i polit amb altres on es queda patent la petjada de l’eina i la natura nua del mateix arbre. Un element ja icònic en l’obra de Cabellos, la efa dels instruments de corda, és de nou protagonista com a peça de marqueteria en sicòmor.

Les grapes de coure serveixen a l’artista per estroncar les ferides i esquerdes que ha deixat el pas del temps en la fusta.

Pescador de Cadaqués

009
 

“Pescador de Cadaqués” pertany a la sèrie “Personatges de Cadaqués”.

Objectes trobats a la platja, escopits pel mar a la terra i materials que en algun punt de la seva vida havien format part d’una construcció; es combinen ara per donar forma a la sacrificada estampa d’un pescador empordanès, de caràcter forjat per la tramuntana. Tot això vist amb la poètica amb la qual Mariano Cabellos tracta els seus personatges, que apareixen dotats de petits tocs de color, que fan palesa la seva faceta de pintor.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive