Enquesta: t’agrada la Vella Quaresma de Mataró 2023?
Enquesta: t’agrada la Vella Quaresma de Mataró 2023?

Enquesta: t’agrada la Vella Quaresma de Mataró 2023?

Us demanem la vostra opinió sobre la Vella Quaresma 2023, obra d’Agàpit Borràs

Mataró ja viu, des del Dimecres de Cendra al vespre, sota el regnat de la Vella Quaresma. Aquesta figura, una vella que representa amb les seves set cames els set diumenges que queden fins que sigui Pasqua ja va ser entronitzada, com marca la tradició, a la façana de la Peixateria, a la plaça homònima.

La Vella Quaresma d’aquest any és obra del conegut arquitecte, artista i pensador mataroní Agàpit Borràs. Borràs, que també va ser un dels darrers artistes en exposar a Espai Capgròs, és conegut per nombroses aportacions artístiques a la ciutat entre les que destaca el monument a Pep Manté que hi ha al Parc de Rocafonda o el cartell de Les Santes de l’any 2012.

Agàpit Borràs va ser l’artista a qui la Confraria de les Set Setmanes va encarregar la Vella Quaresma que fa 43 de la col·lecció i la imatge va ser desvelada al final de l’Enterrament de la Sardina.

A Capgròs us demanem la vostra opinió sobre la Vella Quaresma 2023, obra d’Agàpit Borràs. Us agrada? Participeu en l’enquesta i deixeu els vostres comentaris.

vella enquesta
L'ENQUESTA T'agrada la Vella Quaresma 2023?


La Vella Quaresma és una de les mostres artístiques populars del calendari mataroní, encàrrecs que per la trascendència pública acaben sent associades a molts dels seus creadors fins i tot més que alguna altra obra seva. En aquest sentit sobresurt d’aquesta categoria el cartell de Les Santes, per raons evidents, però també s’hi podria comptar iniciatives com l’etiqueta del Vi Novell de Mataró, cartells com el de la Marxeta o de la Diada Mariona Galindo de la colla castellera Capgrossos o l’estampa de les Santes patrones.

La plaça de la Peixateria s'omplirà durant els següents set diumenges "a la una tocades", com mana la tradició per cada setmana serrar-li una pota en aquest cas a la creació de Borràs. La Vella és un rellotge natural i folklòric de l'espera de la Pasqua.

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive