Ball de Festa Major al Parc Central
Notícies relacionades
Ball de Festa Major al Parc Central

El succedani de La Ruixada també serà al Parc Vell

L’Ajuntament de Mataró programarà un concert com a final de la Nit Boja més atípica per la situació de sequera

Mataró no tindrà Ruixada aquest any com a colofó final del seu dia més esperat, el 25 de juliol, inici de Les Santes, data de la Nit Boja. Setmanes enrere ja es va prendre la decisió degut a la situació de sequera i davant el decret que regula l’ús de l’aigua a nivell català. No hi haurà Ruixada però sí un concert que li ocuparà el lloc al programa. Una Ruixada sense aigua no és una Ruixada, però se li ocuparà l’espai. Serà a la mateixa hora, òbviament, i retornat al Parc Central. El Vell, el de tota la vida.

Un succedani és, segons el diccionari “qualsevol producte que pot substituir-ne un altre amb efectes semblants i gairebé iguals per a una determinada aplicació”. És ben difícil que res ni ningú pugui substituir el que suposa ruixar-se d’aigua després de tota una marató festiva que combina altres elements com el Desvetllament i el ball sota el foc de l’Escapada però la programació de Les Santes 2023 prepara un succedani de la Ruixada. Un acte, en format concert, que ocuparà l’espai temporal de l’acte però lògicament sense aigua. Així doncs el dia 25 després de l’Escapada hi haurà pujada tabalada i quan aquesta arribi a la Plaça d’Espanya començarà l’acte substitut. Durarà de 3.30h a les 6h. I tindrà barres gestionades per alguna entitat local.

  • La decisió de Mataró de suspendre La Ruixada ja ha tingut rèpliques com la de Tarragona que suspendrà la Remullada de Sant Magí.

 

ruixada al parc vell
ruixada al parc vell

 

Retorn al Parc Vell

Tot i que no serà la Ruixada pròpiament dita, sinó un acte substitut, el que sí que es coneix és que canviarà la ubicació del Parc Nou al Parc Vell que va ser el segon escenari històric de l’acte final de la Nit Boja, nascut a la Plaça de l’Ajuntament i crescut al Parc Vell fins el 2012. Des del 2013 el Parc Nou era l’escenari de La Ruixada (per qüestió d’aforament, xifrat llavors en 6.000 persones al Parc Vell) però en un context de restricció pressupostària en infraestructures aquest 2023 el succedani tornarà al Parc Vell ara amb un aforament de 10.000 persones confirmat per Cultura Mataró.

El concert final de la Nit Boja, doncs, recupera un emplaçament antic però manté en secret (com la resta de programació) el seu format i protagonistes musicals. Aquest any i de forma excepcional, l’Ajuntament esperarà fins ben bé un mes abans de la Festa Major per anunciar i presentar la programació de Les Santes. 

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive