Clàssica de 8 i auguri d'una bona temporada. Foto: E. Casanova
Clàssica de 8 i auguri d'una bona temporada. Foto: E. Casanova

Clàssica de 8 a casa i auguri d'una bona temporada

Els Capgrossos entren una marxa actuant a casa, en la Diada del Local, i ja es miren el calendari amb ganes d’anar a més

Tot just en som a les beceroles i la majoria de plans encara són esborranys. Aquest diumenge ha fet una calda de juliol però estem a abril i això acaba de començar. El calendari casteller encara va entre lleganyes i la diada del local és un compromís menor. Sí, tot el que es vulgui. Però els Capgrossos han despatxat la clàssica de 8 en un 14 d’abril amb ben poques pegues per trobar-li. També han fet el 7 de 7. Aquest any la colla blava amb l’ebullició avançada i la fam de castells sembla evident.

Els Jardins de l’Escorxador, davant per davant de la Biblioteca Antoni Comas, han estat el lloc per a la diada del local de la colla, que ja té 16 anys complerts. Li podem dir a aquesta diada la primera de la temporada castellera, ja que tot l’anterior a la Setmana Santa és més pretemporada que res. A casa es presenta l’any. És el Gamper dels Capgrossos i hi ha gent que hi té l’hàbit d’estrenar-hi la camisa. D’ara sí que la cosa va de bo. 

Tant els que hi han anat avui, com els que ja han passat pels assajos o el públic familiar que s’ho ha mirat còmodament a l’ombra poden coincidir en una cosa: se’ls veu bé, a aquests Capgrossos. Aquest any pinta bé la cosa. Hi ha ganes, gent i tremp. Som tot just al pròleg però la historieta té ganes d’omplir pàgines de reptes assolits. D’ara fins al novembre aniran venint els exàmens.

Bona clàssica de 8

Castellerament, els Capgrossos han despatxat amb ofici la coneguda com ‘clàssica de 8’ que no és altra cosa que enllaçar el 4 de 8, el 3 de 8 i la torre de 7. Els dos darrers eren novetat aquest any i després d’un quatre sobri han mostrat cares un xic dispars. El 3, més travat que fluïd, incòmode com unes sabates noves. La torre, pautada i orgànica. Fins i tot li han fet la figuereta (una quart ha fet el pi sobre els terços i ha baixat per l’altra rengla amb el cap per davant) que sempre és una llicència ornamental que fa la gara gara al públic. En una quarta ronda heterodoxa s’ha fet el 7 de 7. Qüestió d'ensenyar carn sobre la graella en una de les diades del local amb més pinya pròpia dels blaus, que enguany van reforçats de personal nou.

La clàssica és tot just el preludi, una primera pedra, la primera de moltes passes. Les ganes i l’ambició de la colla enguany són sinceres i es cuinen a foc sostingut dos cops a la setmana a l’altra punta dels Jardins de l’Escorxador. Fins al 2 de juny, Aniversari dels Capgrossos, hi ha diades i fites per anar entrant marxes. La primavera és embragament i ha començat amb clàssica i bones sensacions. 

 

Diada del local dels Capgrossos de Mataró. 

Capgrossos de Mataró: 4de8, 3de8, 2de7, 7de7. 
Castellers de Terrassa: 3de7, 4de6p, 4de6
Jove de Barcelona: 4d7a, 5d7, 4d7, 2d6

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive