Els Capgrossos posen el ‘mode Santes’ i estrenen el 5 de 8
Els Capgrossos posen el ‘mode Santes’ i estrenen el 5 de 8

Els Capgrossos posen el ‘mode Santes’ i estrenen el 5 de 8

Premià de Mar viu l’estrena del segon dels tres ingredients de la Tripleta Màgica, el menú previst per la diada de Les Santes

El regne vegetal està ple d’exemplars que es passen llargues temporades que sembla que, mai més ben dit, vegetin. Sense novetat, com avorrides i desnerides. Plantetes que amb prou feines creixen, mandroses de mena. Però arriba la floració i de cop espavilen, produeixen, exploten. També hi ha animals mansos, dormilegues i esmaperduts que de cop se’ls activa l’instint protector i fan salts, sorolls i remenen la cua.

Els Capgrossos de Mataró són persones però a vegades fan el mateix. Sembla que dormin i de cop s’espavilen. L’explosió més bèstia, segons el calendari, s’escau quan s’acosta la Festa Major de casa i es posen en el que tècnicament es diu ‘mode Santes’. I es pot dir que ja han començat a remenar la cua.

Els cicle vital dels Capgrossos de Mataró va entrar oficialment en fase Santes divendres a l’assaig i ho van confirmar diumenge a Premià de Mar on la gran fita de la jornada va ser descarregar el 5 de 8. Si alguna cosa bona pot haver tingut la pandèmia i el sotrac casteller que va suposar és que després de l’aturada es torna a entendre el perquè aquest castell de l’anomena ‘la catedral’. Va passar l’any passat al Concurs i ahir a Premià de Mar: el primer 5 de la temporada és teca de la bona i se celebra com si fos de 9. Perquè pràcticament és un castell de nou.

El 5 va arribar en segona ronda i va mostrar bones prestacions i sobretot bona salut mental. Amb canvis per dalt i ofici per sota, el castell va anar bé en l’enlairada però va revirar més després de la doble aleta. Llavors el tres patia però la torre falcava bé. Es va notar la mili de la tropa i les ganes que hi havia de degustar-lo. Un mes després d’estrenar els dos folres a l’Aniversari, una altra estrena amb nota. Molt bé!

Torre de 8 dels Capgrossos a Premià de Mar. Foto: E. Casanova
Torre de 8 dels Capgrossos a Premià de Mar. Foto: E. Casanova

 

La diada de Premià de Mar, ràpida i entretinguda, va començar amb la tercera torre de 8 de l’any que va ser més incòmoda de treballar que la precedent i va acabar amb un 4 de 8 pitjor que el del dia abans, quan els de blau havien fet la clàssica de 8 a Esparreguera. A Premià de Mar també van ratllar a gran nivell els Castellers de Badalona amb la torre de 7 de millor castell. La plaça compartida és típicament benèvola per a les dues colles i que així sigui per molts anys.

Dos dels tres castells de la Tripleta Màgica

Activat el ‘mode Santes’ ara és important que els Capgrossos no s’endormisquin i aprofitin els 5 assajos que quedin abans de Les Santes per ambicionar amb tots els arguments la Tripleta Màgica. L’atac estratègic i exitós al 5 de 8 de diumenge fa que ja hagin sumat dos dels tres ingredients d’una seqüència amb sobrenom i mítica com és la que enllaça el 5 de 8, el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 folrat.

Precisament aquest darrer castell, si entra a la terna pel dissabte 22 a la Plaça de Santa Anna, serà l’objectiu encerclat amb color fluorescent. El 4 requereix de més gent que la que estan sumant els Capgrossos als assajos i a les places. La colla ha iniciat una campanya en la que insta tothom a ‘posar-se la blava’ (en referència a la camisa, s’entén) de cara a la gran cita. El ‘mode Santes’ requereix de passes prèvies i de molta gent sintonitzant-lo. 

Festa Major de Premià de Mar

  • Castellers de Badalona: 3de7a, 2de7, 4de7
  • Capgrossos de Mataró: tde8f, 5de8, 4de8
     

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive