Festa Major de Premià de Mar
Festa Major de Premià de Mar

Tret de sortida a la Festa Major de Premià de Mar condicionada per la sequera

La situació d'excepcionalitat per sequera ha fet que l'organització de la Festa Major hagi adaptat a la nova situació aquells actes on l'aigua sol tenir un protagonisme especial

Tret de sortida a la Festa Major 2023 de Premià de Mar, que enceta el seu programa d'actes aquest dimecres dia 5 i que s'allargarà fins al 10 de juliol, diada de Sant Cristòfol. Enguany, diversos actes on l'aigua sol tenir un protagonisme especial, s'adaptaran a la situació de sequera que viu el país.

El desembarcament adult, la direcció del qual enguany va a càrrec de l'escola de teatre La Caixa dels Trons, es farà el dijous, 6, i el desembarcament petit, amb direcció de Kampikipugui, l'endemà, el divendres 7 de juliol. El programa de la Festa, els elements de la botiga, les salutacions i la informació d'interès es poden consultar ja al web festamajor.pdm.cat.

La Festa Major 2023 presenta algunes novetats respecte a edicions anteriors. Així, cal recordar que, abans de les dates oficials, diumenge dia 2, cap a les 19 h, es presentaran en públic en un acte a la plaça de la Sardana les noves figures de la família gegantera: la pirata Yumara, en les formes de geganta i gegantona, i el gegantó Martí.

Entre les novetats, cal destacar també la Tarda de Circ, que es farà el dissabte 8 de juliol, a les 20 h, a la plaça de Sardana. En aquell espai, l'Associació Cia. Du'K'tO, guanyadora del Premi Espai l'Amistat a la creació del 2022, oferirà la preestrena del seu espectacle "A Rienda Suelta". A banda, la companyia Balusca Circus portarà a la mateixa plaça l'espectacle "RAR".

Un altre element nou de la Festa Major serà la 1a edició de la Festa Intercultural que es farà el mateix dissabte dia 8, a les 19 h, a la plaça de Mercè Rodoreda. L'acte es fa amb l'objectiu de celebrar la diversitat, millorar la convivència i gaudir de la interculturalitat de la ciutat amb música, danses i gastronomia. La Festa Intercultural es farà amb la col·laboració de la Plataforma per la interculturalitat.

També cal destacar que tots els concerts de la Festa es faran a la platja de Llevant. En aquest sentit, des de l'organització s'ha establert un camí recomanat, que estarà il·luminat i amb personal de seguretat i patrullatge dinàmic de la Policia Local en tot el recorregut, i que sortirà de la platja de Llevant per passar pel pas subterrani del carrer de Santiago Rusiñol, pel Camí Ral, per la carretera de Vilassar de Dalt, i acabar a la Gran Via de Lluís Companys.

Per la seva part, la fira d'atraccions, que estarà en funcionament del 6 al 10 de juliol, estarà ubicada al recinte de Metalogènia, al barri del Palmar.  

Una Festa Major en situació de sequera

La situació d'excepcionalitat per sequera en la qual ens trobem, requereix que es faci un ús responsable de l'aigua, i de forma especial en els actes de la Festa. Per aquest motiu, l'organització ha adaptat a la nova situació aquells actes on l'aigua sol tenir un protagonisme especial, com són la Ruixadeta, que es convertirà en la Banyadeta a la platja de Bellamar, la Batalla final de l'Expulsió amb farina i aigua, que es convertirà en una guerra de coixins sense aigua, i la Festa de l'escuma, que se substitueix per un matí de tallers de circ. Finalment, la Holi party, que requeria una quantitat elevada d'aigua per netejar l'espai, deixarà pas a altres actes de tipus familiar.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive