Els Capgrossos lluiten i atenyen el primer castell de 9. Foto: A. Roca
Els Capgrossos lluiten i atenyen el primer castell de 9. Foto: A. Roca

Els Capgrossos lluiten i atenyen el primer castell de 9

La Festa Major de Terrassa veu un 4 de 9 amb folre molt lluitat com a tastet del que ha de ser juliol pels Capgrossos

Si diuen que allò que es pateix s’acaba assaborint doblement, els Capgrossos de Mataró se’n recordaran durant temps del que va ser el seu primer castell de 9 de l’any 2024. Havia d’arribar a l’Aniversari, però la llenya del 5 de 8 va trastocar plans i ànims. S’havia ressituat l’estratègia i portava data de consum preferent per a la Festa Major de Terrassa. I allà es va fer, sí, però per arribar a la rosa hi va haver espines que esgarrinxaven de valent. El final va ser feliç i els Capgrossos entren al juliol, el mes de Les Santes, amb una fita a la motxilla.

La de Terrassa és, juntament amb Les Santes, les dues grans diades castelleres del juliol, per més que el calendari enguany la situés el darrer dels dies de juny. És un escenari important, amb expectació i exigència, i els Capgrossos sabien que hi tenien deures per fer. Per això van desplegar-s’hi amb les idees clares. D’entrada, el que ja es té i després ja vindrà l’envit. La torre de 8 de la primera ronda va rondar la perfecció. Ja fa ullets i insinuacions. La torre vol ser de nou i anar sobre manilles per Les Santes i l’enzim del juliol l’ha feta tota bufona. Aquí hi ha tema.

4 de 9 mig espatllat

Al segon torn venia el tall, el plat principal i un senyor repte. Els Capgrossos escollien el 4 per enfrontar-se al primer castell de 9 de l’any. Es feien valer de l’ajuda a les pinyes de les dues colles terrassenques i l’hisaven per baixar-lo ben aviat. Intent desmuntat perquè a una quint l’espatlla li havia sortit de lloc.

El 4 de 9 dels Capgrossos a Terrassa. Foto. ACN
El 4 de 9 dels Capgrossos a Terrassa. Foto. ACN


A l’hora de repetir, altre cop el ritual. Altres cop la convicció de la feina feta i alhora un puntet picant de neguit i prospecció. Els castells grossos es poden treballar fins a un punt a assaig i llavors, quan vas a plaça, tens més sensacions que certeses. Hi ha una part de la cocció que ja no saps com anirà. El 4 dels Capgrossos va pujar prou robust però sobretot amb tot dalt es va començar a espatllar. Noti’s el joc de paraules perquè, quan entrava la canalla, a un terç també li va sortir l’espatlla de lloc. No van arriar avall però, desgastat i molt a la defensiva, el 4 va ser d’aquells que remes i treus aigua de la barca alhora. La descarregada va ser patida, l’execució molt de raça i el resultat, un èxit suat com pocs. El 4 de 9 mig espatllat és el primer castell de 9 de la temporada. Benvinguts al replà del pis on habiten els Capgrossos, ara a anar-lo decorant.

El 3 de 8 amb el que van acabar les rondes no va presentar més història que una descarregada una mica estirada que va notar peces novelles. La feina estava feta i la diada, arrodonida. Al costat de les dues colles locals, que van fer les seves millors diades d’aquest any, la cita terrassenca va deixar tothom complagut. Que vingui juliol, doncs!

  • La propera diada dels Capgrossos és diumenge 7 a la Festa Major de Vic

Festa Major de Terrassa

  • Capgrossos de Mataró: 2de8f, (id)4de9f, 4de9f, 3de8
  • Castellers de Terrassa: 4de8, 7de7, (id)2de7, 2de7
  • Minyons de Terrassa: 3de9f, 4de9f, 5de8

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive