El primer pilar de 6 de la temporada. Foto: A. Roca
El primer pilar de 6 de la temporada. Foto: A. Roca

Bon cop de pilar i millor actuació de l'any pels Capgrossos

Els Capgrossos enllacen els tres bàsics de 8 i es regalen el pilar per agafar embranzida de cara a Les Santes

Falta un mes per la diada castellera de Les Santes, que enguany ve aviat. Encara no hem arribat a Sant Joan però allà a l’horitzó -plenament visible des del mascaró de proa- hi ha la diada més important. I els Capgrossos volen anar-se posant les piles per arribar-hi amb les bateries al màxim, que és el que s’han d’exigir. A falta de castells de 8 i mig o de 9 -que havien preparat per l’Aniversari però que no van poder ser- aquest diumenge la colla ha tirat de pilar de 6 per arrodonir l’actuació que han fet a la Bonanova de Barcelona. Ha estat un bon cop de pilar amb el que assoleixen el millor registre d’aquesta temporada. 

El pilar de 6, com li pertoca, ha hagut d’esperar pacient a que es completessin tres rondes d’una diada no especialment lluïda de ritme. No venia d’aquí. També ha esperat cinc mesos de temporada i s’ha volgut polir especialment a assaig on els Capgrossos l’han fet fins a deu vegades, parapetats per la xarxa. La cosa és que s’ha decidit que el xup xup ja era suficient i a plaça s’ha mostrat prou sòlid en l’enlairada i batallat a la descarregada, amb aquella cosa d’extrema fragilitat i màxim esforç que tenen els pilars. Un exercici de fe, de tècnica i de força bruta. Un bon premi llaurat que s’ha celebrat com pertocava: com una estrena amb càrrega simbòlica. El bon cop de pilar ve a dir que l’assaig funciona i aquesta sempre és la mare de tots els ous castellers.

La torre de 8, a la Bonanova. Foto. Capgrossos
La torre de 8, a la Bonanova. Foto. Capgrossos


La tercera torre folrada

La diada de Sant Gervasi feta a la plaça de la Bonanova ha vist abans una versió un xic funcionarial dels Capgrossos que han millorat sensacions del 3 de 8 d’entrada, que han fet valer l’ajuda de les altres colles per tancar una bona pinya de torre folrada i posar-li el llacet per tercer cop enguany amb l’únic sobressalt d’una seca abans de carregar i que han fet amunt un 4 de 8 no especialment plàcid.

La tercera torre folrada, descomptat el pilar, és la nota principal i el registre dels dos bàsics s’haurà d’extrapolar endavant: el cap de colla Víctor Payerol ha anunciat intencions d’anar a per un dels dos castells de nou folrats (3 o 4) per dissabte que ve -dia 22- a Reus. No és el Mercadal però toca mobilització mataronina cap a la diada de Sant Pere. Falta un mes per Les Santes, que enguany venen aviat, i la canalla ha cridat a l’uníson després de la torre de 8 que la volen “amb un pis més”. Feina hi ha i ganes sembla que també. Ara és qüestió d'agafar embranzida. 

Festa Major de Sant Gervasi

  • Capgrossos de Mataró: 3de8, tde8f, 4de8, pde6
  • Castellers de Sarrià: 4de7, 5de7, 4de7(c)
  • Colla Castellera Jove de Barcelona: 4de8, (id)2de7, 5de7, 7de7.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive