Campanada: la torre de 9 pot anar a Les Santes. Foto: momentscapgrossos
Notícies relacionades
Campanada: la torre de 9 pot anar a Les Santes. Foto: momentscapgrossos

Campanada dels Capgrossos: la torre de 9 pot anar a Les Santes

Tot i que l’objectiu segueixen sent els dos castells de 9, el bon nivell dels assajos pot fer entrar el gamma extra a la diada de dissabte 22

Patrocini

Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa ‘asseguren’ la gamma extra a Mataró

Les Santes comencen aquest cap de setmana i ho poden fer amb una sorpresa majúscula. Poden, condicional, possibilitat. De moment res més però la sola opció que pugui ser mereix una prèvia i una explicació. Anant pel dret: els Capgrossos es plantegen portar la torre de 9 amb folre i manilles a la diada de dissabte 22 a la tarda. Sí, la torre de 9, el seu gamma extra predilecte. No serà l’objectiu principal i no aniria fins la tercera ronda. Insistim: possibilitat, de moment. No és cap anunci ni segurament ho serà. La decisió es prendrà a la plaça però els assajos estan anant de perles. Seria tota una campanada

  • Avui divendres 21, a partir de les 20.30h, assaig casteller a la Plaça de Santa Anna
  • Els Capgrossos demanen les màximes mans a la pinya per fer bones proves
  • Després serà torn pel concert de Figa Flawas i DJ Lin

Els darrers tres assajos dels Capgrossos de Mataró han propulsat el nivell de la colla. Per gent, per nivell de les proves, per ambició. Això es porta a presentar-se a l’assaig d’aquest divendres 21, menys de 24 hores abans de la diada (que cal recordar que ha passat a dissabte) amb els objectius de les dues primeres rondes molt clars i amb un interrogant a la tercera. Un interrogant que esdevenir un dels moments de la Festa Major.

photo1689894404
Torre de 9 fins a sisens a l'assaig de dijous 20


Objectius, el 3 i el 4 de 9

El cap de colla Víctor Payerol és meridià: “no ens hem de desviar del pla que teníem: la nostra feina és fer el 3 i el 4 de 9 folrats, és el nostre gran objectiu”. No és poca cosa. El 4 no es veu de color blau des d’abans de la pandèmia i el 3 de 9 el van descarregar a l’Aniversari, al juny, però no l’han pogut repetir. Payerol és clar: 3 i 4, 3 i 4, 3 i 4. Però si passa que tots dos castells de 9 van bé, què? Heus aquí la pregunta.

“Si descarreguem aquests dos castells, veurem com estem i com està la diada per decidir el tercer castell. Sempre hem pensat en el 5 de 8 però tenint la torre de 9 com la tenim, com l’hem treballat i amb les proves que li hem fet és complicat no portar-la a plaça”, explica. Més clar, l’aigua.

Possibilitat, opció, condicional. Però les manilles blaves poden tornar a Mataró per Les Santes.


Vilafranca i Minyons ‘asseguren’ la gamma extra


Al costat dels Capgrossos, a banda i banda, les dues colles convidades habituals dels darrers anys venen amb programes ambiciosos que en teoria ‘asseguren’ (si és que aquest verb i els castells poden casar) que per Les Santes hi hagi gamma extra i variada. Els Minyons de Terrassa volen repetir la diada feta per la seva Festa Major (amb 4 de 9 amb folre, 2 de 9 amb folre i manilles i 3 de 9 amb folre) i els Castellers de Vilafranca estrenar la torre de 9 amb folre i manilles i repetir el pilar de 8 també emmanillat que van fer tres setmanes enrere. 

Aquestes Santes prometen! 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive