Les eleccions generals fan passar la diada castellera de Les Santes a dissabte a la tarda. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Les eleccions generals fan passar la diada castellera de Les Santes a dissabte a la tarda. Foto: R.Gallofré

Les eleccions generals fan passar la diada castellera de Les Santes a dissabte a la tarda

Dissabte 22 de juliol, jornada de reflexió,la plaça de Santa Anna acollirà l’actuació dels Capgrossos, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa

La convocatòria anticipada d’eleccions generals pel diumenge 23 de juliol ha comportat un primer canvi en la programació de Les Santes. La diada castellera canvia de dia i d’horari per no coincidir amb els comicis i es farà el dissabte 22 de juliol a les 18h. 

L’Ajuntament de Mataró, conjuntament amb els Capgrossos de Mataró, ha decidit canviar de dia i hora la diada que estava prevista inicialment i com és habitual per diumenge a les 12h. La diada, una de les més destacades de l’inici de temporada castellera, tornarà a comptar amb les mateixes tres colles clàssiques dels darrers anys: els amfitrions Capgrossos de Mataró, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa. Totes tres colles han donat el seu beneplàcit al canvi, acordat amb l’Ajuntament.

  • Dels actes habituals que s’escauen en diumenge 23 de juliol resta pendent de saber si per les eleccions també es canviarà de data l’Encesa del Ball de Diables de Mataró o la Travessa nedant al Port, un dels clàssics de Les Santes Esportives.

Un canvi i una reflexió


El canvi de dia i d’horari, del migdia a la tarda, és de moment només per aquest 2023 però podria tenir continuïtat en un futur, en un moment en que moltes diades castelleres fugen de les hores de més calor de l’estiu en les quals era més típic de fer castells. Capgrossos i Ajuntament consideren que el canvi d’aquest any és “una oportunitat per construir una diada castellera més atractiva per a tots els mataronins i mataronines. Aquest canvi ens proporciona una oportunitat immillorable per a reflexionar sobre quina diada castellera de Les Santes volem de cara al futur”.

Una diada castellera de Les Santes en format de tarda no és l’habitual però n’hi ha precedents. De fet, abans de la creació de l’acte en sí amb l’aparició dels Capgrossos, els castells se solien fer en el decurs de la Passada del 27 de juliol, que s’aturava a la plaça de Santa Anna per veure castells. Aquest va ser el format amb el qual la plaça més castellera del Maresme va esdevenir plaça de 9 el 1996 gràcies als Castellers de Vilafranca. El 2001, ja com a diada de Les Santes independent, també es va fer en horari de tarda.

  • El dissabte 22 de juliol del 2023 acumularà els dos plats forts del primer cap de setmana de Santes, amb les Dissantes de la Fundació Maresme al Parc Central i la diada castellera a la Plaça de Santa Anna. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive