Carnestoltes 2022 Momeroteta. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Carnestoltes 2022 Momeroteta. Foto: R.Gallofré

Botargues i Momerota critiquen les retallades del Carnestoltes de Mataró

Les dues colles consideren que la supressió dels actes de divendres i dimarts fa perdre el relat de la festa i el sentit de la seva presència al carrer

Els canvis d’aquest any en l’organització i la programació del Carnestoltes de Mataró han obtingut contestació pública per part de dues de les entitats carnestoltenques més històricament lligades a la celebració. La colla dels Botargues i la colla de la Momerota i la Momeroteta signen un comunicat conjunt en el que reneguen de la decisió de l’Ajuntament de retallar actes i presència d’en Pellofa. Això, sustenten, afecta “la narrativa pròpia” del Carnestoltes de Mataró al restar protagonisme i presència a la figura d’en Pellofa.

La guàrdia pretoriana del propi Pellofa i els portadors de les dues momerotes critiquen l’aposta per un Pellofa més infantil i asseguren que “el Carnestoltes de Mataró és una festa transversal: amb activitats per a la canalla, la gent jove, les famílies, la gent gran a les residències,  etc. Voler limitar aquesta riquesa va en detriment del sentiment de pertinença a un col·lectiu i de la  participació ciutadana als carrers i places que són un element intrínsec de les festes populars”.

Carnestoltes 2022 Pregó Pellofa. Foto: R.Gallofré
Botargues al Carnestoltes 2022 Pregó Pellofa. Foto: R.Gallofré


Partidaris d’una renovació

Les dues colles es mostren partidàries d’una renovació del Carnestoltes local per asseguren que “els canvis poden ser bons sempre  i quan l’objectiu sigui mantenir viva la cultura popular i enriquir el paper transversal de la festa. No  creiem que sigui el que es proposa aquest any ja que es dilueix la figura d'en Pellofa que és l'element  essencial i diferenciador del Carnestoltes de Mataró. Portant-la aquest punt anecdòtic es perd el relat  festiu i el sentit del paper que hi juguen les dues colles”. 

Les colles també es mostren queixoses de l’Ajuntament per les reunions preparatòries de la festa i critiquen que no s’hagi treballat amb temps per buscar alternatives a la festa. “A  diferència d'altres anys que es començava a treballar-hi el mes de setembre el primer contacte el vam  tenir a mitjans de desembre i no vam tenir la primera convocatòria per parlar-ne totes les part  implicades fins a mitjans de gener”.

Relaten que Cultura promovia la idea de fer un correfoc de Carnestoltes i que “en cap cas  s'ha plantejat una alternativa innovadora i coherent per justificar aquest acte sense la presència d'en  Pellofa”. Les dues colles insten públicament l’Ajuntament “a vetllar perquè les persones d’aquesta ciutat segueixin trobant espais que  se sentin seus i a treballar per mantenir la nostra essència festiva que tant ens estimem i que esdevé  un fet identitari de la nostra ciutat arreu del territori” i acaben conjurant-se perquè “en el futur puguem treballar  conjuntament per poder mantenir i millorar una festa que ens estimem”. 

Comentaris (7)

Montserrat Fa 1 any
Una ciutat tant gran i capital de comarca i es incapaç de tenir unes festes de Carnestoltes amb un mínim de categoria. És penòs Només ens ubiquen al mapa per allotjar okupes, cultivar "plantes d l'alegria" i aguantar robatoris... res de bo
Que interessant... Fa 1 any
Quanta atenció dedica sempre aquest redactor a temes que només interessen a ell... Anem bé, Capgrós.
Joanet Fa 1 any
Espero q no tornin a posar la persona q fa de pellofa els 2 últims anys, pq bastants noies l acusen d enviar fotos i videos ensenyant el membre i masturbant-se...
Pilar Fa 1 any
Es lo que vaig dir. Si l'Ajuntament i fot cullerada ja no serà el Carnestoltes de sempre. S'ho volen carregar tot. Suposo que la parafernàlia i els discursos contra la "HONABIRILITAT" dels que manen, els hi toca el bora viu. Pobrissons.
Mataroní empipat Fa 1 any
La raó de ser d'en pellofa, es cantar les quaranta de viva veu al consistori i a tothom que li toqui. Si no hi ha pellofa, la seva "escorta" deixa de tenir sentit. Son ganes de gastar per gastar. Cosa en la que el nostre consistori es expert.
james Fa 1 any
Aixó del carnestoltes es tot una pocasoltada i el moment enque uns quants volen pasarse del tot. Per mi no cal que facin cap acte Una cosa es disfresarse, l'altre fer el que es feia.
Els temes de Mataró Centre Fa 1 any
Els temes de Mataró Centre que interessen als quatre del Mataró Centre. Amb la que està caient, Déu meu...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive