Imatge del productor Lo Puto Cat que ha fet la versió del Bequetero
Imatge del productor Lo Puto Cat que ha fet la versió del Bequetero

El Bequetero, tal i com hauria pogut sonar a Chasis

Lo Puto Cat inclou el Bequetero, l’himne de Les Santes de Mataró, en el seu recull de remixos ‘La nostra festa’

Proposem-nos una distopia, una situació que mai no es va donar. Tanquem els ulls i ens imaginem que en un moment de màxima eufòria en una discoteca de música electrònica de Mataró de cop i volta sona El Bequetero, el pasdoble que fa tornar literalment boig tothom quan sona per Les Santes amb una versió d'acord amb la festa que estem vivint. La banda sonora d’aquest somni acaba de prendre cos amb forma de ‘Lo putu Bequetero’, la versió que ‘Lo Puto Cat’ ha inclòs en el seu recull de remixos ‘La nostra festa’.

La versió electrònica de El Bequetero és, com tots els remixos i versions que abandera aquest artista i discjòquei emmascarat, no apte per a puristes i, alhora, una mina per a les nits de festa. ‘Lo putu Bequetero’ s’ha publicat el 2023 però si ho hagués fet lustres abans hauria pogut sonar a Chasis o a qualsevol altra discoteca de referència. Unir la nit mataronina, la música que feia venir milers de persones a la Ronda i la cançó que encén els ànims i els cors cada Festa Major de Les Santes és el que suposa aquesta cançó, disponible a les plataformes i també a la venda. 

L'espectacular versió maquinera del Bequetero


Lo Puto Cat és un productor musical heterodox i que sempre, sempre, fa remixos de músiques catalanes. Alguna versió de cançons de festa moderna li van fer guanyar anomenada però amb el disc ‘La nostra festa’ fa una passa més enllà i versiona cançons i tonades típiques de festes majors i populars catalanes. El disc és una col·lecció de versions màquina i electròniques, ballables, totalment discotequeres de cançons com la pròpia sardana ‘La Santa Espina’, ‘el Virolai’ de Montserrat, el Bufi de Solsona o el Patumaire, òbviament de Berga i la seva Patum.

En el cas de ‘El Putu Bequetero’ la versió incorpora ressons de la comptada a 15 o la trompeta característica del tros de pasdoble en el que els mataronins s’ajupen (a la resta de planeta no passa de la mateixa manera). És una producció acurada, festiva, original i ballable que segurament farà les delícies i despertarà la curiositat de tots els fidels de Les Santes.

El Desvetllament
El Desvetllament Bellugós, l'acte propi del Bequetero a Les Santes

 

Un himne local que no és de Mataró

El Bequetero no és de Mataró. De fet és un pasdoble de Cocentaina, a la comarca de El Comtat, com el 2015 es va poder veure amb la vinguda a la capital del Maresme de la ‘filà mora’ homònima que el té de cançó pròpia. Una composició de Gustavo Pascual Falcó, mateix creador de ‘Paquito el Chocolatero’ que d’ençà que la Banda de Gaianes el va començar a interpretar com a música pròpia del Desvetllament Bellugós de la Nit Boja de Les Santes ha esdevingut una mena d’himne festiu, el que canten (i ballen) els mataronins quan estan contents.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive