I un altre 3 de 9, a casa i per la Mariona
I un altre 3 de 9, a casa i per la Mariona

I un altre 3 de 9, a casa i per la Mariona

Els Capgrossos tanquen de forma brillant la temporada convertint la Plaça de l’Ajuntament en la cinquena “de 9” de Mataró

Les millors gales, a casa. Els Capgrossos de Mataró van abaixar la persiana de la temporada castellera diumenge, a casa, i ho van fer revalidant el millor registre de l’any. De fet, comptant els pilars de 5, el van superar fins i tot. Cinc dies després d’assolir-lo a Vilafranca del Penedès, el 3 de 9 va tornar a ser blau. Va servir per fer la cinquena plaça de 9 de la capital del Maresme i va ser, com tota la diada que porta el seu nom, per la Mariona.

La Diada Mariona Galindo Lora va omplir la Plaça de l’Ajuntament de Mataró de ganes de veure castells, sobretot els millors dels Capgrossos. És curiosa la relació de la colla amb la plaça, ja que aquesta va acollir el 1996 la primera diada amb camisa dels de blau i des de llavors quasi que no s’hi havien fet castells. Va ser tornar-hi el 2022 i en segona ronda esdevenia plaça de 9 gràcies al 3 folrat dels locals. Alegria lògica després d’un 3 que va remenar més que el de Vilafranca però que els castellers maresmencs van saber mantenir sota control.

 

La Diada de la Mariona l’havien encetat els Capgrossos amb el quart 5 de 8 del curs. No té l’anomenada ni els pisos del 3 de 9, però en poder completar en cosa d’un mes un pòquer de catedrals hi ha segurament el millor registre estadístic d’aquest any per la colla que assaja a l’Escorxador. El 5 va propulsar la colla pel 3 de 9 i després tot ja va fer baixada plàcida amb el 4 de 8 i una ronda generosa de pilars: primers 4 espadats de 5 i després 10 de simultanis de 4.

Sants recupera els castells de 9

Tres colles més van fer gran la Diada Mariona Galindo Lora. Els Castellers de Sants van escollir Mataró per recuperar els galons de colla de 9 tres anys després. Va ser amb el 3 i després d’un primer intent desmuntat. Alegria dels ‘borinots’ com també alegria dels Castellers de Lleida que sempre corresponen la sintonia que senten amb la colla germana dels Capgrossos i van venir a plantar el segon 4 de 8 de la temporada. Els Moixiganguers d’Igualada, amb força camises, van rubricar la torre de 8 i el 7 de 8. Dos castells que, per cert, enguany no han pogut fer els Capgrossos. Una bona diada en la recuperada plaça castellera de l’Ajuntament. 

Diada Mariona Galindo i Lora

  • Capgrossos de Mataró: 5de8, 3de9f, 4de8
  • Castellers de Lleida: 5de7, 4de8, 4de7a
  • Castellers de Sants: 4de8, (id)3de9f, 3de9f, 2de7
  • Moixiganguers d’Igualada: 2de8f, (id)3de8, 7de8, 4de8.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive