Ai si aquests Capgrossos fossin més gent...
Ai si aquests Capgrossos fossin més gent...

Ai si aquests Capgrossos fossin més gent...

Vilassar de Mar veu la segona torre de 8 a un mes d’unes Santes que s’encaren amb la Tripleta Màgica com a objectiu

El cap de setmana de Sant Joan el van tancar els Capgrossos de Mataró com més els agrada, actuant a Vilassar de Mar. Plaça igual d’agraïda que de xafogosa on la colla maresmenca va mostrar bones maneres amb tres castells de 8, especialment amb la segona torre folrada del curs. Passa, amb els Capgrossos, una cosa: que ells són els primers conscients d’on és ara el seu límit i aquest és la manca de camises. Ai si aquests Capgrossos fossin més gent…

El nivell tècnic dels Capgrossos 2023 és de notable sobrat, camí de l’excel·lent. Fins i tot hi ha baixes i se’n surten, taló d’aquil·les de moltes temporades precedents. El primer conscient de tot això és el cap de colla Víctor Payerol que a Vilassar de Mar deia a Capgròs que “l’actuació d’Aniversari i aquesta demostra que tenim castells sòls que ens permeten somiar amb coses grans”. Llavors ve l’adversativa: “però necessitem més camises, més volum, a assaig i a plaça”, diu el cap de colla.

 • A Vilassar de Mar també es van veure bones actuacions amb doblet de castells de 7 de les colles de Cornellà i Esplugues

El camí a Les Santes està traçat


El camí dels Capgrossos cap a la diada de Les Santes està traçat i els objectius que es plantegen els Capgrossos també. Explica Payerol que “l’objectiu ara està clar i passa per fer-hi la Tripleta Màgica (3d9f, 4d9f, 5d8) tot i que no pensem renunciar a res”. Fins llavors hi ha quatre actuacions a Barberà, Esparreguera, a Premià i a Llavaneres i la tècnica hi vol com a mínim repetir el 3 de 9 de l’Aniversari i estrenar-hi el 5 de 8. “No volem estrenar dos castells a Les Santes i a veure si podem avançar l’estrena per arribar a plaça més tranquils”, diu Payerol. Premià de Mar, el 8 de juliol, emergeix com la data assenyalada al respecte.

Els de la camisa blava plantegen una aproximació ascendent, doncs, fins arribar al 22 de juliol a la Plaça de Santa Anna on, d’assolir-se la Tripleta Màgica, s’igualaria la millor diada dels darrers 5 anys. Poca conya.

La variable és la gent

A assaig, però, els Capgrossos encara no han pogut alçar fins a sisens el 4 de 9 amb folre. Els falta gent. Víctor Payerol se’n lamenta però sobretot demana als castellers menys assidus o que fa temps que no hi van que s’involucrin en clau de Les Santes. “Amb més volum de camises a assaig i a plaça podem plantejar-nos moltes coses i aprofitar el bon nivell dels castells que estem fent. Cal picar molta pedra però hem de ser gent per picar-la”, assevera.

I és que la placidesa de la torre de 8 a Vilassar de Mar va fer pensar a més d’un, de seguida, en el somni de recuperar la de 9 amb manilles. O les proves il·lusionants que es fan a assaig de 9 de 8 o fins i tot de 4 de 9 sense folre, el castell total. Tot és a la beceroles però tot depèn de la variable de la gent. De ser més Capgrossos. 


Festa Major de Vilassar de Mar

 • Castellers de Cornellà: 3de7, 4de7, 5de6
 • Castellers d’Esplugues: 3de7, 4de7, 3de6a
 • Capgrossos de Mataró: 3de8, 4de8, tde8f
   

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive