Hi ha molts tipus d'assegurances de vida que encaixen en diferents situacions.
Hi ha molts tipus d'assegurances de vida que encaixen en diferents situacions.

Ester Arroyo

Què és una assegurança de vida i quins beneficis té?

Les claus d'assegurances de vida risc, temporal, d'estalvi i mixtes.

L’Assegurança de vida és el proveïdor davant de la mort d’una persona o de la seva invalidesa. És una cobertura que principalment es fa pel suport que representa pels familiars de la persona que contracta aquest servei, especialment quan aquests depenen econòmicament dels ingressos d’aquesta persona, ja sigui en part o totalment. Aquestes pòlisses de vida formen part de les assegurances denominades per a persones i consisteixen en el pagament d’una prima prèviament estipulada per poder rebre en cas de mort o incapacitat una quantitat que cobreixi la manca d’ingressos de l’assegurat.  

Normalment aquest tipus d’assegurances les contracten persones que tenen familiars al seu càrrec, especialment fills menors d’edat. Protegir als éssers estimats, garantir el seu benestar i pensar en un mateix són algunes de les motivacions que porten a una persona a contractar una d’aquestes assegurances.

Existeixen dues modalitats principals. L’assegurança en cas de mort, també coneguda com assegurança de Vida Risc; i l’assegurança en cas de vida, coneguda com assegurança Vida Estalvi. De la unió de les dues resulta l’assegurança Mixta. Ho detallem:

Assegurança de Vida Risc:

És l’assegurança per en cas de mort. La funció de la seva cobertura és que el beneficiari de la pòlissa rebi el capital pactat quan el propietari de l’assegurança mori. Aquesta pòlissa es pot contractar en dues modalitats, de Vida Sencera o Temporal.

Assegurança de Vida Sencera: consisteix en el pagament del capital just després de la mort de l’assegurat.

Assegurança de Vida Temporal: aquesta modalitat cobreix el risc de mort durant un període de temps concret i detallat a la pòlissa. Normalment es fa per l’amortització de préstecs. Com per exemple, en el cas que l’assegurat mori i tingui pendent per acabar de pagar una hipoteca. En aquest cas l’assegurança cobriria la part pendent.

Assegurança de Vida d’Estalvi:

En aquest cas el beneficiari rebrà el capital quan arribi la data del venciment de la pòlissa. Consisteix en pagar primes que concedeixen a l’assegurat rendibilitat.

Assegurances Mixtes:

També existeixen les assegurances de Vida Mixtes que garanteixen el pagament d’un capital als beneficiaris de la pòlissa en cas de mort de l’assegurat. També poden ser abonades al firmant en cas que arribi la data del venciment de la pòlissa i aquest segueixi amb vida.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive