Vídeo: 34 litres ben ploguts i el Callao es queda sense platja

Vídeo: 34 litres ben ploguts i el Callao es queda sense platja

Mataró viu un dissabte molt plujós però sense xàfecs que compliquin rieres o inundacions

Feia molt de temps que no es vivia un dia de tanta pluja i tan ben ploguda. Aquest comentari quotidià és segurament el més estès del cap de setmana després de viure una jornada de dissabte amb ben poques hores sense gotes caient del cel i, en canvi, amb pràcticament cap episodi d’aiguat. Va anar plovent i el registre final és de 34 litres per metre quadrat. Ja són 42 amb el que portem de mes i 78 en tres mesos de 2024. 

  • L’episodi de pluges va ser generós a tot Catalunya, que segueix en emergència per sequera en les conques internes.
  • Molta neu i molta pluja, arribant a 100 litres en algun punt d’Osona i per sobre dels 40 mm a la major part del nord-est.

El Callao, el més afectat pel temporal

L’episodi de pluges també ha tingut rèplica amb mala mar i un temporal que, com és lògic i passa sempre, s’acarnissa amb les platges maresmenques. En aquest sentit i a nivell mataroní ja fa setmanes que la platja del Callao, la segona més grossa de les mataronines, veu com la seva línia retrocedeix i en els darrers tres dies ho ha fet encara més. La mar ha anat gratant i impactant fins a engolir més de la meitat de la sorra que sol tenir aquesta platja, superant el popular ‘graó’ que s’hi genera i arribant a mostrar els fonaments de construccions de serveis com papereres o punts de salvament. La sorra que manca al Callao, de fet, sí que l’acumula la platja següent en sentit nord, la de Sant Simó ja cap a Llavaneres.

  • Per contra no es van haver d'activar els tancaments automàtics de passos soterrats ni es van desbordar les rieres

Incidències i canvis d’ubicació

Essent el dissabte el dia de més activitat social, esportiva i cultural, la pluja constant va provocar canvis i alteracions en el dia a dia de diferents entitats. Mentre el festival SororiArt, plat estrella de la programació del 8M Dia de la Dona Treballadora va trobar aixopluc a la pista poliesportiva coberta del Sidral, algunes instal·lacions esportives van tornar a veure aparèixer les temudes i llastimosament típiques goteres que van alterar el normal funcionament dels partits i les competicions. Al Teresa Maria Roca i mai més ben dit hi plou sobre mullat.

Altres partits com els de futbol als camps municipals es van jugar sobre gespes artificials totalment xopes i amb bassiots i actes especials com el de comiat de les campanes de Santa Maria es van fer amb tota la gent congregada sota paraigües. 

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive