El Tub Verd arriba al primer client del sector industrial
Notícies relacionades
El Tub Verd arriba al primer client del sector industrial

El Tub Verd arriba al primer client del sector industrial

Viñals Soler es connecta a Tub Verd,  substituint el consum d’energia d’origen fòssil per energia renovable

patrocini pous
 

El Tub Verd, un dels projectes de sostenibilitat energètica estrella de Mataró, arriba al sector industrial. Aquesta setmana s'ha posat en servei la connexió de les instal·lacions del Grup Carni Viñals Soler  a la xarxa de TubVerd, després de la finalització de les obres d'ampliació de la xarxa que es van  iniciar durant el quart trimestre de 2021. 

Viñals Soler utilitzarà l'energia tèrmica generada per aquesta xarxa sostenible, per escalfar l'aigua  amb la qual neteja les sales, els obradors i les peces càrniques. D’aquesta manera queda substituït el consum en calderes convencionals de gas natural i gasoil per l'energia de Tub Verd, i  ampliant la capacitat tèrmica fins a una potència total de 1060 kW. 

La connexió a les energies renovables permetrà a Viñals Soler avançar en el camí cap a la  sostenibilitat de la cadena de producció en el sector de l'alimentació i complir amb els seus  objectius estratègics de sostenibilitat i de reducció d'emissions de CO₂ superior al 70%. Això  reafirma el seu compromís amb la millora del medi ambient, la reducció dels gasos d'efecte  d'hivernacle i la seguretat i qualitat de les seves produccions. 

Conexions Tubverd Cros
Conexions Tubverd Cros

L’ampliació del Tub Verd

Les obres d’ampliació de la xarxa, realitzades per Aigües de Mataró i emmarcades dins del Pla Director del Tub Verd, han consistit a portar aquesta infraestructura, des de la Riera d'Argentona,  a l'alçada de la rotonda del Mas Costabella, fins al carrer Garbí, al polígon industrial el Cros d'Argentona. 

Tub Verd és una xarxa urbana de distribució de fred i calor a partir d'una central de generació  tèrmica. El servei de calor principalment utilitza com a fonts d'energies primàries el vapor generat  a la planta incineradora de residus de Mataró (CTRSUM) i el biogàs que es genera en el  tractament de les aigües residuals a la planta depuradora. Això, converteix al Tub Verd en una  font neta i eficient d'energia.

 

Comentaris (1)

Josep Avellaneda Fa 6 mesos
Home!!! No creieu que dir al titular, que l'energia del tub verd és d'origen renovable és una capgrossada, o com a mínim un 'pel' arriscat? L'energia s'obté de cremar deixalles amb el que suposa...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive