Fotos antigues dels Tres Tombs de Mataró
Fotos antigues dels Tres Tombs de Mataró

Tres Tombs a dues fases: primer el tortell i la desfilada quan es pugui

Mataró manté la celebració dels Tres Tombs i exposa fotografies antigues a les pastisseries que vendran la ferradura

Dues setmanes després de Sant Antoni (17 de gener) Mataró no fallarà el proper cap de setmana a la cita amb els Tres Tombs tot i que ho farà de manera diferent i en dues fases. Tal i com va avançar el regidor de Cultura fa dies, la festivitat dels animals serà la primera de les que es versionaran aquest any per adaptar-les a les restriccions actuals de la Covid-19.

Els Tres Tombs com a tals ara no es poden fer ja que els actes de carrer estan singularment prohibits. La tradicional passejada dels carruatges i la benedicció dels animals es realitzarà quan la situació epidemiològica ho permeti. Però la ciutadania no deixarà de commemorar la festa ara a l’hivern i el cap de setmana del 30 i 31 de gener a les pastisseries de la ciutat s’hi podrà trobar el tortell amb forma de ferradura i els aparadors lluiran amb fotografies antigues dels Tres Tombs, del Fons Carreras.

TresTombsPlafons 1pdf

Un dels plafons d'aquests Tres Tombs 2021

El segon cap de setmana de febrer Mataró celebra els tradicionals Tres Tombs. L’actual situació de pandèmia ha regirat el calendari de la Federació Catalana dels Tres Tombs que engloba tots els municipis i ciutats que commemoren la festivitat de Sant Antoni. Quan la situació sanitària ho permeti els carrers de la ciutat tornaran a acollir els carruatges i els cavalls, així com la benedicció dels animals domèstics.

Tortells en ferradura i fotos antigues

Abans, però, concretament el darrer cap de setmana de gener, l’Ajuntament de Mataró convida a la ciutadania a mantenir ben viu l’esperit de la festa animant-los a comprar el tortell en forma de ferradura que trobaran a prop d’una trentena a les pastisseries de Mataró: Sauri, Garriga, El Pilar, La Vienesa, Nougat, Dasani, Uñó, Mar, Maica, Núria, Moreneta, Forn del Vidre, Avinguda, Mataró, Rosaga, O'Donnell, Schr, Casa Graupera i Fet a mà.

En els aparadors d’aquests establiments s’hi podran veure fotografies antigues dels Tres Tombs a la ciutat del Fons Carreras de l'Arxiu Municipal de Mataró. Tot i que la data exacta no està comprovada, es creu que les fotografies són de la dècada dels anys 40 i 50.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive