Tots els carrers del polígon del Pla d'en Boet seran de sentit únic
Tots els carrers del polígon del Pla d'en Boet seran de sentit únic

Tots els carrers del polígon del Pla d'en Boet seran de sentit únic

L'objectiu de la mesura és fer més segures les cruïlles i guanyar places d'aparcament, coincidint amb l'aplicació de carrils bici i noves rotondes a la zona

Tots els carrers del polígon industrial del Pla d'en Boet de Mataró seran de sentit únic. Una mesura que s'aplicarà properament de cara a garantir la seguretat a les cruïlles i guanyar més places d'aparcament en superfície. Aquest canvi coincideix amb la implementació en aquest sector de carrils bici (dins de l'anella ciclista) i de diverses rotondes als encreuaments dels principals carrers. 

La decisió de fer unidireccionals tots els carrers d'aquest sector industrial respon, en primer lloc, a criteris de seguretat en la circulació. Segons explica el regidor de Mobilitat, Juan Carlos Jerez, el polígon del Pla d'en Boet registrava índexs de sinistralitat massa elevats, a causa de les cruïlles on s'entrecreuaven vials amb doble sentit de la circulació i sense semàfor que ho regulés, i també per l'elevada velocitat que agafen els vehicles en alguns d'aquests carrers. 

En els darrers mesos l'Ajuntament ha creat rotondes en les cruïlles més conflictives, i ha reduït els carrils per a vehicles a motor amb la implantació de l'anella ciclista als carrers Puig i Pidemunt i Camí de Sant Crist (en les properes setmanes també ho farà a la Via Sèrgia). "Amb aquestes mesures hem de permetre que una part dels treballadors del polígon deixin el cotxe a casa i usin bicicletes o patinets, i també reduir la velocitat i sobretot la sinistralitat dels vehicles", afirma Jerez.

El nou carril bici al Pla d'en Boet. Foto: Ajuntament

El nou carril bici al Pla d'en Boet. Foto: Ajuntament

Aquestes mesures es veuran reforçades amb l'establiment del sentit únic per a tots els carrers de la zona, malgrat que alguns d'ells són molt amples. Quelcom que, segons l'Ajuntament, ha de permetre guanyar seguretat als encreuaments, i també guanyar estacionament en superfície, part del qual s'ha hagut d'eliminar amb la implementació del carril bici. Això és vàlid tant pels dies laborables, amb tota l'activitat industrial i empresarial, com per les nits de cap de setmana, quan aquest sector concentra tota l'oferta d'oci nocturn de la ciutat. 

Malgrat que aquestes mesures coincideixen amb l'aplicació de l'Anella Ciclista al conjunt de Mataró, les obres i remodelacions al polígon del Pla d'en Boet procedeixen d'una subvenció de la Diputació de Barcelona per reactivar els polígons de ponent de la ciutat, incloent mesures que millorin la mobilitat i l'urbanisme de la zona. A banda de les rotondes i els nous carrils bici, el projecte també preveu la instal·lació de càmeres de videovigilància, estesa de la xarxa de fibra òptica, millora de l'arbrat i nou enllumenat, entre d'altres. 

 

Arxivat a:

Comentaris (13)

Diesel Fa 1 any
vendo opel corsa
Pere Fa 1 any
Doncs felicitats a l'Ajuntament!!! Ara puc anar amb bici a passejar cada dia sense haver-me de barallar amb els cotxes. La veritat és que segurament no li agradi a tothom, però estic segur que tots ens hi acostumarem i farem una ciutat millor i més sostenible!!! Que alguns agafen el cotxe per anar a la cantonada i això ho sap tothom!!!
Mataroni Fa 1 any
Lo mismo digo, que por favor paren ya de liarla en Mataro. Esto es un despropósito, haber si suben un poco más arriba y también en Cedanyola ponen todas éstas normas "se atreveran " me apuesto un duro a que no" no son tontos.
Víctor Fa 1 any
Claro, después de estar trabajando, cogemos la bici para subir la cuesta o ir fuera de Mataró para volver a casa. De noche y con el frío que hace. Pero estos políticos se creen que somos idiotas? Que espabilen que en las próximas elecciones ellos sí que irán en bici de paseo.
C Fa 1 any
Por favor, que despidan al regidor de movilidad, que al final entre problemas de seguridad y este señor Mataró da pena. Al final reparar todo va a ser muy costoso por no decir toda la gente que se va de Mataró porque no aguantan más. Esto como las pilonas en zig zag que han puesto en el carrer d'en Moles. Pensamos un poco ya?
Anna Fa 1 any
Això fa riure. No només no admeten, ni ho faran, que el que fan amb la mobilitat és un desastre, si no que " suma y sigue". I després ens diuen capgrossos....
r Fa 1 any
Y cuando pensábamos que no la podían liar más.......DING, DONG, nueva ocurrencia. El Sr.Jerez se perdió algún programa del libro de petete o de barrio sésamo sin duda.
Jo Fa 1 any
A on guanyen aparcament??? Si ara s’aparca als dos costats del carrer? Si us plau….. menys mentides:.:
Fredi Fa 1 any
Avui, per primera vegada he anat al meu treball en bicicleta on tot el recorregut és carril bici. Per fí, ja era hora, felicitats ajuntament, malgrat que tot és millorable.
Teresa Fa 1 any
Dama no al sentir Boter que ja fet aquesta merde del caril bisi que obligue als patinets a pasa pel carril bisi I que respectin els samafarus

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive