Implementació del carril bici de l'anella ciclista al Camí de la Geganta. Foto: R. G.
Implementació del carril bici de l'anella ciclista al Camí de la Geganta. Foto: R. G.

L'anella ciclista de Mataró s'estén al Camí de la Geganta

Comencen les obres per implementar-hi els carrils bici, que circularan per la vorera en direcció a plaça Granollers, i per la calçada cap a plaça Espanya

L'anella ciclista, el controvertit projecte per potenciar la circulació en bicicleta i patinet de forma segura per Mataró, segueix extenent-se per la ciutat. Aquesta setmana s'estan acabant les obres per implementar carrils bici al Camí de la Geganta, un dels carrers clau en la mobilitat de Mataró per la densitat de trànsit que presenta (tant de transport públic com de vehicles privats).

En direcció a la plaça d'Espanya, el carril bici circularà íntegrament per la calçada, segregat dels carrils per a vehicles a motor. En canvi, en direcció a plaça Granollers el carril s'implementarà a la vorera, en el tram que va de plaça d'Espanya fins al carrer Melcior de Palau, a on s'incorporarà a la calçada. 

El Servei de Mobilitat havia analitzat diverses opcions en aquest darrer cas, ja que per una banda la vorera del Nou Parc Central és molt ampla però també se'n fa un ús molt massiu. Finalment, però s'ha considerat que era millor opció aprofitar l'amplitud de la vorera per col·locar-hi el carril bici sense anar tant en detriment de l'espai per a vehicles a motor, en un tram on hi ha molta intensitat de circulació i es podrien formar embussos (com ja ha passat a la plaça d'Espanya). 

3725f870 df52 4728 a972 0ec969956192

Carril bici a Camí de la Geganta en direcció a plaça d'Espanya, pendent d'acabar. Foto: R. G. 

Un dels canvis més importants que comportarà la presència de l'anella ciclista, a banda de la pèrdua de carrils per a vehicles a motor és que s'anul·la el gir a l'esquerra cap al carrer Melcior de Palau, al qual no hi podran accedir els vehicles que vagin en direcció a plaça Granollers (sí els que vagin en sentit contrari i hi accedeixin girant a la dreta).

El motiu esgrimit per l'Ajuntament és que així es reduirà el trànsit en l'eix Fray Luís de León - carrer de Cuba, que molts conductors agafen com a alternativa a Ronda Prim i Ronda de la República. Això respon, en bona part, a la necessitat de pacificar el carrer de Cuba, que és un vial de prioritat invertida però on el trànsit segueix sent massa dens, tal i com han denunciat els residents d'aquesta zona. 

 

Arxivat a:

Comentaris (26)

N.E.G Fa 11 mesos
En Ronda Alfonso X han reubicado los contenedores en la puerta de los vecinos cuando hay ubicaciones óptimas. Ahora mismo no puedes ni parar para recoger a una persona con problemas de movilidad. ¿Es que solamente es importante la movilidad de los jóvenes en patinete? El nuevo carril bici apenas es utilizado y con unos límites de velocidad de 30 Km/hora ¿Era absolutamente necesario? ¿El patinete y la bicicleta es la gran solución a la movilidad? También contamina ya que es necesario carg
Noestotperdut Fa 11 mesos
Es el que toca i el que ens ve, tothom estar d'acord en que alguna cosa s'ha de fer per el tema del canvi climàtic, però quan ens toquen el boraviu i ens demanen que hi fem alguna cosa, la gent mira cap un altre costat, fem salut i caminem una mica més i deixem els cotxes per sortir de la ciutat, no per circular-hi per ella. D'aquí uns anys segurament tot això ho trobarem normal i ens pregutarem com podiem viure d'àquesta manera, amb tant de cotxe i tant d'estres. Doneu-nos temps.
Daniel Fa 11 mesos
Veurem a l'alcalde de Mataró sobre una bici o patinet?? Que s'ho faci mirar. Que arregli primer les aceres que fan pena i integri el carril bici. Prou difícil està circular en cotxe i buscar aparcament per fer-ne desaparèixer per posar un carril bici. Que s'ho faci mirar.
Antoni Fa 11 mesos
No estic en contra de l'ús de la bicicleta i patinets, però crec que s'està fent només amb una visió electoralista. A Mataró fan falta pàrquings gratuïts pels veïns i pels que ens visiten, tinc familiars que són de fora i quan venen a visitar-nos es desesperen per poder aparcar. Hi ha molts solars que podrien servir d'aparcaments, el primer el de l'antiga fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt, la cirereta del PSC-PSOE.
No fan falta els carrils bici Fa 11 mesos
Com que a quasi la totalitat de carrers de Mataró hi ha la velocitat limitada a 30 km per hora, no fa falta posar-hi carrils bici, el que fa falta és que la policia municipal vigili que els vehicles respectin la limitació de velocitat.
Joan Fa 11 mesos
Ya e descubierto el porque de tanto carril bici , Bote se a comprado una bicicleta
Joan Fa 11 mesos
Que voleu si son una inutils
anonimus23 Fa 11 mesos
Cualquier actuacion de este tipo lo unico que hace es crear mas lios en el trafico. Creer que alguien dejara el coche porque hay un carril bici (o veinte), es de iluso. Solo te lo hacen más dificil, no solucionan nada, al contrario.
SCR Fa 11 mesos
Compraos todos bicis y patinetes y solucionado... jajajajaja. El que monté una tienda Outlet de patinetes en Mataró se forra...
Jaume Fa 11 mesos
visc a la Ronda de la República i els carrils bici estan buits tot el dia, només algun patinet creuant amb vermell i rient-se de tothom. L'Ajuntament és pensa que Mataró és com Amsterdam, Copenhagen etc, aqui no hi ha tradició de bicis , entre altres perqué la ciutat no és plana. Algú pensa anar en bici cada dia a La Llàntia o Vista Alegre ? A l'Ajuntament uns quants tenen el cap per pom d'escala !

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive