Familiars d'alumnes fent cua per als tests PCR a l'Angeleta Ferrer. Foto: Ajuntament
Familiars d'alumnes fent cua per als tests PCR a l'Angeleta Ferrer. Foto: Ajuntament

Tests PCR a alumnes, professors i famílies del Damià Campeny i l'Angeleta Ferrer

Els cribratges tenen lloc aquest dijous per detectar casos de Covid 19 als centres educatius de Mataró

Alumnes, professors i familiars que conviuen amb els estudiants de dos centres educatius de Mataró, l'institut Damià Campeny i l'escola Angeleta Ferrer, s'estan sotmetent aquesta setmana a proves PCR per detectar casos de Covid-19. Els cribratges massius són els primers que es duen a terma a la capital del Maresme. Aquest dijous s'estan fent a alumnes i docents de l'institut, mentre que en el cas de l'escola avui és el torn dels familiars, després de les proves realitzades a estudiants i professors dimarts passat. 

Les accions estan coordinades pel Servei Català de la Salut, a iniciativa dels departaments de Salut i Educació. Dos autobusos del Banc de Sang i Teixits prenen part en el cribratge, per poder dur a terme la recollida de mostres i per poder disposar de més espai per fer les proves. Aquestes es reparteixen entre l'interior dels centres educatius (per a alumnes i professors) i l'exterior (per a familiars). El Banc de Sang i Teixits assumeix, també, l’anàlisi de les mostres. Des de l’Ajuntament de Mataró s’ha coordinat l’operatiu amb Protecció Civil, Salut i Educació. A més, els agents informadors municipals donen suport a aquests equips en la gestió de les cues, oferint gel hidroalcohòlic a les persones i aclarint dubtes.

L’objectiu d’aquests cribratges, els primers que es realitzen a Mataró però que s'estan fent de manera força habitual arreu del país, és poder detectar casos asimptomàtics a l’entorn de les escoles, de cara a dur a terme l’aïllament necessari i tallar així la cadena de transmissió. No s'ha especificat el motiu tria del Damià Campeny i de l'Angeleta Ferrer a Mataró, tot i que com a norma general s'escullen per als cribratges centres que han tingut positius de dos o més alumnes que pertanyin a nivells diferents.

large

Proves al Damià Campeny

Els resultats de la PCR d'alumnes i familiars estaran disponibles en unes 48h, a La Meva Salut. A més, es contactarà per telèfon amb els casos positius i s’enviarà un SMS als casos negatius, sempre i quan s'hagi signat l’e-consentiment. 

 

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive