La firma entre el Port i el Tecnocampus
La firma entre el Port i el Tecnocampus

El TecnoCampus i el Port de Mataró fan pinya per l'economia blava

El TecnoCampus i el Port signen un conveni per col·laborar en la formació, l’emprenedoria, la recerca i transferència de coneixement i la compartició d’espais i establiments.

Dues de les institucions amb les que Mataró vol significar-se en el present i sobre el futur han decidit fer pinya i establir llaços de col·laboració. Són el TecnoCampus i el Port, que han segellat un conveni que ha de reforçar les seves sinergies en un plantejament futur on la denominada economia blava ha de tenir un pes important. 

Dimarts, en un acte al Port -que espera al final de l’estiu per iniciar la seva remodelació- l’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote; i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president del Port de Mataró, Isidre Gavín, van signar el conveni de col·laboració “per fomentar un reforç mutu de les activitats d’ambdues institucions que contribueixi a l’estratègia de desenvolupament del model territorial de Mataró”, segons el propi TecnoCampus.

Una imatge del Port de Mataró

Una imatge del Port de Mataró

En què poden col·laborar, l’un i l’altre?

Des de la perspectiva del Port, s’afirma que l’objectiu d’aquesta col·laboració és “arribar a esdevenir un port esportiu líder en la seva estratègia i gestió, gràcies a   la innovació i polítiques sostenibles d’economia blava” i des del TecnoCampus “es vol comptar amb el suport del Port per continuar desenvolupant una formació innovadora, professionalitzadora, vinculada a la realitat social i territorial, i que impulsi la recerca, la transferència de coneixement i l’emprenedoria”.

Com es plasma això? Doncs des de l’elaboració d’estudis de diagnosi i estratègia així com “estudis pilot”, l’organització de jornades, conferències o seminaris per la difusió i l’intercanvi de coneixement o la promoció i realització de publicacions acadèmiques i d’interès per al sector. Pel que fa als espais, totes dues entitats podran fer ús recíproc dels seus equipaments per dur a terme activitats pròpies i es treballarà per poder-ne crear de nous per a usos docents d’interès mutu.

Pel que fa als aspectes formatius, el conveni inclou la realització de programes de formació professional reglada i no reglada, cursos d’especialització i/o formació permanent, treballs de Fi de Grau o de Màster d’interès pel Port, així com la realització de pràctiques dels estudiants del Tecnocampus dins els àmbits del conveni.

El marc de col·laboració també estableix programes per empènyer, assessorar i donar suport a emprenedors i emprenedores que vulguin crear negocis vinculats a l’economia blava.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive