Vista del Port de Mataró
Vista del Port de Mataró

Inversió de 5,6 milions per ‘rellançar’ el Port de Mataró en els àmbits comercial i nàutic

Les obres són imminents i reformaran tota l’àrea de comerços i restauradors per atreure nous operadors, a més de millorar les instal·lacions per a les embarcacions

En els darrers anys s’han succeït els plans estratègics, els estudis i les promeses d’inversions per renovar el Port de Mataró, un equipament a punt de complir 30 anys i que no travessa el seu millor moment. Però sembla que ara va de debò. El consorci que el gestiona, format per la Generalitat i l’Ajuntament, va anunciar ahir una inversió de 5,6 milions en el proper any i mig per millorar la zona nàutica i comercial del Port. Una operació que ha de servir per “rellançar” les instal·lacions, tal i com va dir l’alcalde, David Bote. Les obres començaran de manera imminent.

Un dels grans reptes és aconseguir que el port esdevingui un equipament de ciutat, atractiu per als mataronins. Quelcom que avui dista molt de ser, amb bona part dels locals de la zona comercial i de restauració buits o bé amb poca afluència. El projecte preveu una renovació total a nivell urbanístic de tot aquest àmbit. S’eliminaran els mòduls de primera línia de moll, es milloraran els accessos, l’enjardinament i la senyalètica i es crearà un nou passeig comercial amb nou enllumenat. L’objectiu: captar nous operadors que omplin els espais disponibles, complementin l’oferta actual i ajudin a atreure nou públic al Port, convertit en espai de compres, restauració i oci.

Es busca captar nous operadors comercials i de restauració que omplin els espais disponibles, complementin l’oferta actual i ajudin a atreure nou públic al Port

“Estem davant del rellançament del Port, perquè esdevingui un autèntic motor de l’activitat econòmica de la ciutat”, va dir Bote, després de la reunió del Consorci, que va estar presidida pel Secretari d d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín. La inversió de 5,6 milions arribarà de la mà del departament de Territori de la Generalitat. L’Ajuntament, a través d’un conveni amb el Consorci del Port, liderarà la captació de nous operadors, centrant-se sobretot en aquells que ja tenen vinculació amb el territori, perquè s’instal·lin a la renovada zona comercial. “Volem que siguin un ganxo per atreure gent al Port”, va dir l’alcalde.

WhatsApp Image 2019 09 19 at 17.07.42

Isidre Gavín, per la seva banda, va remarcar el "valor estratègic" de la millora de la zona comercial. Així, les actuacions previstes permetran "captar nous operadors, ocupar més espais i fer una distribució més racional i adequada a les necessitats de les persones usuàries", en col·laboració amb l'Ajuntament de Mataró.

Una de les queixes més recurrents per part dels usuaris del port és el preu i la gestió de l’aparcament disponible, massa car i sovint amb problemes tècnics, com ha passat durant aquest darrer estiu. El projecte preveu una renovació de tot l’instrumental d’aparcament, de cara a oferir-ne una gestió “molt més moderna i amb òptica comercial”, tal i com va dir Bote.

El dic, renovat i il·luminat

Les inversions, però, no se centren tan sols en l’àmbit comercial. També es preveuen millores en la infraestructura i els serveis portuaris, com ara un reforç de l’escullera, el dic i el morrot per reduir l’onatge interior del mar. També destaca la renovació del ferm del vial del dic de raser, així com canvi de la barana del mateix. També conegut com el “braç” del Port, molt utilitzat pels mataronins per a passejar-hi o fer-hi esport, es renovarà per fer-lo més segur i comptarà amb il·luminació nocturna (fins ara passejar-hi o anar-hi a córrer de nit implica fer-ho en total foscor). També es remodelarà el moll de llevant i s’instal·larà servei de wi-fi a tot el port, entre altres mesures.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive