L'acte de presentació de 'TecnoCampus Sènior'. Foto: Romuald Gallofré.
L'acte de presentació de 'TecnoCampus Sènior'. Foto: Romuald Gallofré.

Redacció

El TecnoCampus obre la universitat als més grans de 55 anys

El programa ‘TecnoCampus Sènior’ ofereix un total de 50 assignatures

“Les ganes d’adquirir coneixement ens mantenen més vius. La vida no deixa mai d’ensenyar-nos”. És una de les frases que es van poder escoltar durant la presentació de ‘TecnoCampus Sènior’, el programa que obre la universitat als més grans de 55 anys. En aquest cas, l’expressió va ser de la regidora de Gent Gran Activa, Elizabet Ruiz, una de les ponents de l’acte celebrat a l’espai Mataró Innova.    

L’envelliment actiu es considera el procés d’optimitzar, entre d’altres, les oportunitats d’aprenentatge al llarg dels anys per tal d’aconseguir una millor qualitat de vida a mesura que les persones envelleixen. Sota aquesta premissa, ‘TecnoCampus Sènior’ és una iniciativa que té per objectiu promoure l’aprenentatge entre els majors de 55 anys, amb o sense titulació acadèmica prèvia, tot incorporant-los a la universitat. Aquestes persones disposaran d’un espai per a la formació, la participació i la convivència intergeneracional.

S'obren un total de 50 assignatures dels diversos graus que es poden cursar al TecnoCampus, organitzades trimestralment en les àrees de coneixement de l'empresa, tecnologia, audiovisual i salut. D'aquesta manera, els nous alumnes compartiran aula amb estudiants de grau i podran participar en les diferents activitats que organitza la universitat durant tot el curs acadèmic. En aquest moment està obert, i amb preu bonificat, el període per matricular-se a les assignatures del tercer trimestre.

La presentació de TecnoCampus Sènior. Foto: R. Gallofré
La presentació de TecnoCampus Sènior. Foto: R. Gallofré

 

La Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida i el centre de formació permanent HUB4T, dos projectes impulsats pel TecnoCampus, han creat aquest programa vinculat a l’envelliment saludable i actiu. 'TecnoCampus Sènior', al seu torn, és una iniciativa emmarcada en el projecte "Mataró, Ciutat Cuidadora".

El programa es va presentar en un acte en qual Miquel Àngel Vadell, regidor delegat de Presidència, Educació, Formació professional i Universitat, va ressaltar que és una oportunitat tant per a la gent gran com per als joves amb qui compartiran aules, ja que uns i altres podran compartir coneixement i experiències.

La jornada de presentació va incorporar una ponència, de la mà de Laura Rosillo, sènior voluntària de l'associació ASENCAT, sobre la societat de l'aprenentatge en l'era de la longevitat, posant èmfasi en l'educació per a tota la vida: “Ens queden molts anys al davant, hem de continuar actius i aportant valor a la societat, per això és molt important planificar també aquesta nova etapa vital”.

Aprendre al llarg de la vida va ser, justament, l'epicentre de la taula rodona que es va dur a terme durant l'acte. Els participants van ser Jordi Berni, mentor sènior ASENCAT; Joaquín Solana, economista i docent universitari; Antoni Vilà i Alsina, president en funcions d'Aules Sènior Mataró; i Antoni Gomà, de la Comissió Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques. Esther Cabrera, directora de la Càtedra d'Envelliment i Qualitat de Vida, va moderar el debat i va aportar la seva visió experta sobre l'envelliment saludable i actiu.

WhatsApp Image 2023 02 28 at 11.13.44
Un moment de la taula rodona. Foto: R. Gallofré

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive