L’estigmatització d’alguns joves de la ciutat només pel seu aspecte o origen és un fet incontestable. Precisament per mirar d’eradicar la consolidació de determinats prejudicis i estereotips, l’Ajuntament de Mataró inicia un treball comunitari amb grups joves de perfils diversos en el marc de la campanya Stop Stigma.
El dimecres 8 de juliol es va iniciar un treball en grup que donarà eines als joves que poden experimentar aquesta estigmatització per a poder qüestionar prejudicis i els estereotips que una part de la ciutadania els hi atribueix. El treball que faran es planteja en format audiovisual per a poder difondre i que el missatge arribi a tota la ciutadania.
Treballen amb joves de diferents identitats culturals i religioses
“Stop Stigma” és un programa de formació de grups de joves amb diferents identitats culturals, religioses i amb diferents trajectòries vitals. Aquests grups comptaran amb els professionals de La Xixa, Fem Comunitat (www.laxixateatre.org) que tenen una llarga trajectòria en el treball de la interculturalitat i són una entitat formadora d’agents antirumors de la Xarxa BCN Antirumors. El projecte “Stop Stigma”, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Mataró Audiovisual i Salesians Sant Jordi, dona continuïtat al treball que es desenvolupa de forma habitual amb els joves en el marc de la no discriminació i la gestió positiva dels rumors, i amb l'objectiu en paral·lel de treballar les habilitats comunicatives.
Vídeos contra l’estigma
Els joves que participen a Stop Stigma començaran la campanya formant-se, posant en comú l’actual situació de Mataró i analitzant els mitjans i els rols que s’hi identifiquen. Acte seguit passaran a l’acció a la següent sessió, en la que gravaran un pdcast amb reportatges propis i anàlisi crític del discurs així com l’aportació d’idees per com utilitzar aquestes eines audiovisuals per a la no discriminació. Les següents sessions comptaran també amb la col·laboració de Mataró Audiovisual, amb un aprenentatge de ràdio, noves gravacions i finalment entrevistes a gent seleccionada per completar el treball.
Comentaris (11)