Un grup de joves llegeixen un manifest contra el racisme vers els Mena a Canet de Mar. Foto: ACN
Un grup de joves llegeixen un manifest contra el racisme vers els Mena a Canet de Mar. Foto: ACN

Mataró no té centres de MENA, però si que venen a fer-hi activitats

L'Ajuntament està al cas perquè no hi hagi problemes.

Mataró no té un centre de Menors Estrangers No Acompanyats (Mena), però sí que la ciutat rep grups d'aquests tipus de joves on hi fan activitats i tenen temps d'oci. Ho va explicar el primer tinent d'alcalde, Juan Carlos Jerez, que va relatar que davant les situacions que s'han viscut recentment, i conscients com són que hi ha visites de Mena a la ciutat, treballen perquè no hi hagi cap problema de convivència com s'ha vist en altres indrets.

"Som conscients que hi fan activitats, i per això tenim una persona de referència que està connectada amb els centres que operen a la ciutat o estan a prop", explica. La idea és tenir un control de quan hi són: "Hem acordat que ens informin si els deixen aquí o fan algunas activitats, per estar alerta davant els riscos que pod comportar", afegeix.

De fet, Jerez ja va recalcar que en la composició del nou govern del Consell Comarcal del Maresme, el president Damià del Clot va assenyalar que la realitat dels menes  era "un problema principal" que havia d'abordar-se des de la comarca, pel que està previst que es convoqui un consell d'alcaldes extraordinari per tenir una estratègia unitària per afrontar la problemàtica derivada de l'obertura d'aquests centres d'acollida de menors.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive