La importància de les proves PCR per detectar el risc de rebrot. Foto: Norma Vidal - ACN
La importància de les proves PCR per detectar el risc de rebrot. Foto: Norma Vidal - ACN

Mataró, en el llindar entre risc moderat i alt de rebrot

Mataró suma 64 casos diagnosticats la darrera setmana i millora mínimament la perspectiva de creixement de la Covid-19

Mataró ha millorat de forma molt minsa la seva situació respecte el risc de rebrots de Covid-19. Es tracta d’una apreciació matemàtica basada en l’índex de creixement potencial de l’epidèmia, un barem que té en la barrera de 100 la frontera entre el risc moderat i el risc alt. Si a principis de setmana Mataró se situava en alerta per alt risc amb les darreres dades d’aquest divendres està, per dècimes, en zona taronja de risc moderat. El cas és, però, que segueix fent equilibris sobre la línia: no val a badar o es podria seguir el camí de repunt que ja han seguit capitals comarcals de la mateixa regió sanitària com Sabadell, Terrassa o Granollers.

La millora és mínima i convé mantenir l'alerta

Les últimes dades facilitades pel Departament de Salut eleven 64 els casos confirmats la darrera setmana per mitjà de proves PCR. És una dada que val la pena de seguir dia a dia –hi ha casos sospitosos pendents de confirmació de si són positius o no– però el fet és que amb un augment de les proves efectuades i amb un percentatge de positius superior al 5%, Mataró ha millorat unes dècimes la seva perspectiva. Amb les darreres dades, es podria afirmar que l’epidèmia no està creixent sinó que estaria estabilitzada, tot i que només amb una lleugera variació de casos es pot alterar per complet aquesta perspectiva.

Captura de pantalla 2020 08 07 a les 19.09.41

L'evolució estadística del risc de rebrot. Font: Salut


El darrer risc de rebrot caculat per Salut posa l’índex mataroní en un 97,24, molt pitjor que tres setmanes enrere però netament millor que la comparativa amb l’anterior, que es va tancar amb el risc disparat a un 129,20, en zona vermella.

Altra cosa és la situació sanitària que, amb les darreres dades, comptabilitza en 7 els casos de pacients ingressats, un d’ells en Unitat de Cures Intensives.

La importància de no relaxar-se

Totes les recomanacions i normatives de les darreres setmanes segueixen vigents i les autoritats mantenen les crides regulars i continuades a no baixar la guàrdia. Existeix preocupació perquè Mataró i el Maresme puguin seguir el camí del Vallès Occiental on els darrers dies la situació s’ha descontrolat, originant transmissió comunitària. Dies enrere l’Ajuntament de Mataró ja va aplicar noves restriccions a l'espai públic per evitar la transmissió de la malaltia. 

Arxivat a:

Comentaris (4)

jordi Fa 2 anys
Es important no relaxarse. Jo no ho faré, pero... i les festes dels joves a la platge? I els "focs" de les santes? On era la poli? Relaxan-se a casa?
Mortalborbo Fa 2 anys
Pues no oscura ir ala Residencia del mirador,ay contagiados 10 del personal y 25 abuelos contagiados. Aquí ay algo que se les a ido de la mano.
Miquel Fa 2 anys
Crec que hi ha massa histeria.
Josep M@ Fa 2 anys
Amb el cap de setmana a tocar i la nula responsabilitat de la majoría .........repunt segur, son faves contades, i si no al temps.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive