Protesta veïns de Les Sureres. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Protesta veïns de Les Sureres. Foto: R.Gallofré

SOS de Les Sureres, la urbanització de Mataró farta de les màfies

Els veïns de Les Sureres denuncien que els grups que ocupen algunes finques s’han fet amos i senyors de la zona: la casa del segrest torna a estar ocupada

Farts i preocupats. És com es mostres els veïns de Les Sureres, la urbanització que va ‘saltar’ a primera plana la setmana passada arran del cas d’una persona que hi hauria estat segrestada per un grup familiar i que ha de veure com en la mateixa casa hi tornen a haver-hi ocupes del mateix perfil delinqüencial. Els habitants d’aquesta part de Mataró expliquen que les màfies s’han fet amos i senyors de la zona i reclamen solucions i coordinació a policia, governs i jutges. L’exemple de la reocupació de la casa del segrest quatre dies després és paradigmàtic de la situació generada a la zona, expliquen.

Les veïns de Les Sureres situen com a causant de la situació les “ocupacions coordinades per màfies que operen a la ciutat, que no només són il·legals, sinó que també són utilitzades per a activitats delictives que afecten negativament tota la comunitat. Entre aquestes activitats es troba el cultiu de marihuana i el emmagatzematge de substàncies estupefaents”.

A més de les activitats relacionades amb les drogues, les màfies també es dediquen a ocupar finques amb l'objectiu de fer xantatge econòmic als propietaris per aconseguir la seva devolució. Aquestes finques ocupades sovint es converteixen en escenaris de delictes, com el segrest que va tenir lloc a Les Sureres el 28 de setembre.

Els veïns de la urbanització també han viscut una sèrie d'actes delictius en els últims deu anys, incloent-hi robatoris a les propietats, ocupacions de finques com Can Bofarull i vigilància nocturna per part de persones desconegudes, augmentant així la sensació d'inseguretat.

Protesta veïns de Les Sureres. Foto: R.Gallofré
Protesta veïns de Les Sureres. Foto: R.Gallofré

El problema, la sensació d’impunitat


Tot i les accions de les forces de seguretat, els veïns veuen com “les màfies operen amb impunitat, ja que sovint reocupen les finques desallotjades en un temps molt curt” davant del que creuen necessari “una resposta contundent i ràpida per part de les autoritats”. 

En aquest extrem el manifest llegit aquest dijous per una vintena de veïns davant per davant de la finca del segrest advoca per donar“”el nostre suport a la tasca de la policia local i els Mossos d'Esquadra i instem les autoritats policials, polítiques i judicials a prendre mesures urgents per abordar el problema de les ocupacions i l'activitat de les màfies relacionades amb elles. També demanem la creació d'eines eficaces per garantir la seguretat i el benestar de la comunitat, i per posar fi a aquesta situació que posa en perill les nostres vides i propietats”.

  • En la compareixença d’aquest dijous, l’associació de veïns de Les Sureres ha comptat amb el suport de les AV de Vista Alegre, La Llàntia i Can Bruguera. 

Arxivat a:

Comentaris (8)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive