Si no s'aprèn català és perquè no es vol: l'oferta de cursos
Si no s'aprèn català és perquè no es vol: l'oferta de cursos

Redacció

Si no s'aprèn català és perquè no es vol: l'oferta de cursos

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre inscripcions amb 29.000 places disponibles per als diferents nivells

Amb l'arribada del nou curs 2023-2024, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) fa una gran aposta per fomentar l'aprenentatge i el perfeccionament del català. Amb més de 1.300 cursos i 29.000 places disponibles, ofereix una àmplia gamma d'oportunitats per a tots aquells interessats en adquirir coneixements en aquesta llengua.Els cursos s'adapten a diferents nivells i es poden realitzar tant de forma presencial com en línia, amb l'objectiu de fer l'aprenentatge accessible a tothom. A més, per facilitar la cerca de cursos específics, es pot consultar l'oferta detallada, així com les localitats i els horaris, a través del cercador web del CPNL.

Les inscripcions per als cursos generals estan previstes en dos torns:

  1. Preferent: Del 12 al 13 de setembre, destinat als antics alumnes que s'han inscrit a un curs del CPNL durant els últims 12 mesos.

  2. General: Del 14 al 15 de setembre, obert a tothom que tingui interès en aprendre català.

Les sol·licituds es poden fer de manera presencial, a través de la xarxa de centres, serveis i oficines repartides per tot Catalunya, o bé en línia mitjançant la plataforma d'inscripció als cursos de català. El procés d'inscripció en línia estarà disponible des del 12 de setembre a les 9 h fins al 15 de setembre a les 20 h.

Abans d'inscriure's, aquelles persones que no hagin cursat cap programa al CPNL en els últims 12 mesos o no puguin acreditar coneixements previs de català poden sol·licitar una prova de nivell per determinar el curs més adequat per a elles. Aquesta sol·licitud es pot realitzar en línia a la plataforma d'inscripcions o presencialment als centres de normalització lingüística.


Facilitats i descomptes


El CPNL també ofereix reduccions del 50 o el 70 % de la matrícula per als estudiants que es trobin en situació de precarietat, pensionistes, famílies monoparentals o nombroses i persones amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33 %. Cal destacar que els cursos inicials i bàsics continuen sent gratuïts per assegurar l'accés a l'aprenentatge als que tenen menys coneixement de la llengua. Per millorar l'experiència de l'usuari, el CPNL ha redissenyat la pàgina d'inscripcions del seu web, oferint una navegació més intuïtiva i accessible. A més, s'han creat dues guies de suport: una per ajudar a determinar el nivell més adequat i una altra per aclarir els dubtes més comuns dels usuaris en el procés d'inscripció.

Amb aquesta oferta variada i les facilitats proporcionades pel CPNL, el català es converteix en una oportunitat accessible per a tothom, reforçant el compromís amb la promoció i normalització de la llengua catalana. Les inscripcions són una oportunitat única per començar o continuar el viatge cap a la fluïdesa en aquesta llengua tan important per a la nostra cultura i societat.

Comentaris (4)

Josep Maria Fa 14 dies
Una mancança important del CNL es que hi ha demanda de cursos en CAP de SETMANA. Amb el q ha costat el logo de cat radio se'n podrien finançar uns quants!
Teresa. Poch Foix Fa 17 dies
Sis plau continueu informan con matricularme per poguer fer la inscripcio onlai i si he de fer la prova prèvia per determina el nivell, la documentació prèvia i la despesa econòmica , agrairé que en facilite-ho me les vies disponibles .Fa molt de temps que desitjo millora la meva ortografia , enriquir el meu vocabulari , ting 62 anys , gràcies
Jaume Fa 17 dies
Tothom coneix l'estestament de persones que porten anys, quan no nascudes a Catalunya, per ignorar el català. Pot ser per menys preu envers la llengua o un greu problema d'ignorància invencible.
Quim Fa 17 dies
Per desgràcia hi ha molt negacionistes del catala i entre ells els nostres fills,el jovent no el fa servir per que els amics parlen castella tot i que alguns son catalanoparlants

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive