2021 11 26 12.50.18
Notícies relacionades
2021 11 26 12.50.18

La seu de Mataró Ciutat Cuidadora no serà l’Antic Hospital

L’Ajuntament treballa per disposar del CareCityLab l’any 2023 en uns baixos d’un edifici proper al TecnoCampus

L’Ajuntament de Mataró va anunciar l’abril passat que havia estat seleccionat amb una subvenció per desenvolupar un projecte pioner de l’economia de les cures, de l’atenció a la gent gran i els discapacitats. És un dels projectes estratègics, anomenat Mataró Ciutat Cuidadora. Llavors va anunciar-se que en 18 mesos s’havia d’habilitar l’Antic Hospital com a seu del projecte. Mig any després s’ha conegut que no. Que la seu no serà a l’actual Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. 

Canvi de plans sobre la seu física del CareCityLab, que és la manera anglòfona d’anomenar al laboratori de Mataró Ciutat Cuidadora. En la segona trobada de partners del projecte l’Ajuntament va comunicar-los que la seu serà als baixos d’un edifici de la zona del Rengle, al ‘districte TecnoCampus’. Un edifici al Passeig de la Marina on s’habilitarà l’equipament, en 1.200 metres quadrats. Això també endarrereix el termini anunciat: l’equipament no obrirà abans de 2023. 

El nou equipament de recerca i tecnologia CareCityLab, les entitats del projecte podran desenvolupar les seves operacions dins l'àmbit de fragilitat i envelliment. La Generalitat, que és qui aporta el finançament del projecte, ja ha aprovat el canvi d’ubicació i la previsió és que les obres per habilitar el nou edifici comencin entre març i abril del 2022. L’objectiu seria estrenar el laboratori l’any següent. 

La raó és la Covid

Segons l’Ajuntament, la raó del canvi d’ubicació cal trobar-la en la pròpia Covid. L’Antic Hospital, a més dels seus usos sociosanitaris, ha esdevingut durant la pandèmia centre utilitzat pel Consorci Sanitari del Maresme per a ingressats del virus i també com a centre de vacunació. Aquests usos i la incertesa de com evolucionarà la pandèmia i la necessitat d’espais han dut a considerar la nova ubicació com a més viable i propera en el temps. 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive