Les instal·lacions del TecnoCampus. Foto: R. G.
Les instal·lacions del TecnoCampus. Foto: R. G.

L'Ajuntament posa en mans d'una consultora el projecte "Districte TecnoCampus"

La idea d'expandir el parc empresarial i universitari per crear un districte del coneixement segueix endavant però encara està en fase d'estudi

El TecnoCampus ha de créixer. No és tan sols una aspiració, sinó que hi està obligat perquè s'està quedant petit per a tants alumnes de la seva universitat i per al nombre d'empreses que s'hi volen instal·lar. La seva expansió, però, no passa tan sols per sumar-hi nous edificis i locals, sinó que es planteja un creixement també a nivell conceptual. Es parla d'un "Districte TecnoCampus" repartit entre els sectors del Rengle i Iveco-Pegaso, però encara no està clar com es concretarà.

"Hem de començar a definir què vol dir exactament aquest districte del coneixement"

L'alcalde, David Bote, va anunciar que l'Ajuntament ha encarregat a una consultora privada l'estudi de com han de configurar-se els entorns del TecnoCampus. "Hem de començar a definir què vol dir exactament aquest districte del coneixement" va dir Bote, qui va assegurar que "parlar de coses que no sé què són em posa nerviós".

Per tant, què és el Districte TecnoCampus? Un creixement del model actual de parc empresarial i universitari, que a curt termini es concretarà amb la inauguració, el curs vinent, del nou aulari de l'Escola Superior en Ciències de la Salut. Un altre projecte que hi ha sobre la taula és el nou centre d'FP Integral, una de les grans apostes de l'anterior govern municipal que ara sembla parat. "No n'hem sabut res més, el regidor d'Educació ho està parlant amb el departament d'Ensenyament", va apuntar l'alcalde, que va recordar que l'Ajuntament ja va fer la cessió dels terrenys a la Generalitat.

Possibles vies de creixement

Més enllà d'això, la resta de moment són conjetures. El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, explicava a principis d'any que el creixement és imprescindible perquè qualsevol empresa que vulgui fer-ho en aquestes instal·lacions ara mateix tindrà problemes. Teodoro va apuntar que cal "pensar nous espais" com ara una ampliació del projecte TecnoCampus Salut que inclogui empreses biotech i de l'àmbit assistencial (en aquest sentit es va parlar d'una clínica universitària privada, però el projecte no va reeixir). Una altra iniciativa sobre la taula és la creació d'una residència d'estudiants. Teodoro va mencionar com a model el "districte 22@". Però en aquelles mateixes dates Bote es va mostrar molt prudent. "S'ha de pensar amb molta cura". 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive