La Setmana de la Música Antiga
La Setmana de la Música Antiga

La Setmana de Música Antiga es manté de manera virtual

La 38a Setmana comença diumenge, gira al voltant de la música sacra i es dedica a la memòria d’Anna Comas

Mataró no deixarà de fer la Setmana de la Música Antiga tot i que l’actual context de Covid-19 l’obligaran a adoptar un format virtual. Del 8 al 29 se celebrarà la 38a edició de la Setmana, un dels festivals més antics de música antiga de Catalunya. S’oferirà cinc concerts que es retransmetran a través de les xarxes de Cultura Mataró i per Mataró Audiovisual

És el primer acte o cicle cultural impulsat per l’Ajuntament de Mataró que adopta el format virtual, prioritzant mantenir la programació i obrint-la a la ciutadania després de mesos de suspensions forçades d’altres activitats. 

En l’apartat musical, enguany el fil conductor dels quatre concerts serà la “música sacra”. En la programació d’enguany el públic veurà diferents maneres de com els compositors dels segles XVII i XVIII van fer música sagrada per relligar terra i esperit, incidint directament en l’ànima. La Setmana comença diumenge 8 de novembre amb el recital “Beethoven al fortepiano”. Josep Maria Roger oferirà un concert comentat en el qual es podran escoltar peces -com la sonata “Clar de lluna”- en una còpia de l’instrument en què varen ser compostes. 

El cartell de la Setmana

El cartell de la Setmana

Les altres cites

  • La segona cita serà el 15 de novembre amb l’ “Stabat Master” de Luigi Boccherini, a càrrec d’un sextet en el qual destaca la soprano mataronina Anaïs Oliveras. Aquesta obra sacra és de caràcter intimista i espiritual, i recull l’especial sensibilitat musical de Boccherini.
  • El tercer recital també tindrà accent mataroní. El 21 de novembre el Cor Ciutat de Mataró, un quartet solista i un trio musical, dirigits per Jordi Lluch, retran un homenatge a Joan Cerols. Aquest monjo de l’Abadia de Montserrat, d’on va ser primer també escolà, ha estat un dels músics montserratins més reconeguts. Va compondre música religiosa polifònica emmarcada en els corrents del Barroc hispànic. 
  • El grup resident de la Setmana, el Trio Barroc del Cafè seran els protagonistes del quart concert, Música “da chiesa” instrumental, el dia 22 de novembre. Joan Vives, Mireia Ruiz i Daniel Regincós convidaran a l’espectador a descobrir la música instrumental d’església del segle XVIII.
  • La Setmana es clourà el 29 de novembre amb El consort de violes de Lux Fundació presentant el recital “De batallas, xácaras, passacalles y otros tientos”, un gran assortiment de diferents obres del Renaixement i del Barroc ibèric.

Dedicatòria a Anna Comas, impulsora de la Setmana

La Setmana es dedica a la memòria d’Anna Maria Comas, regidora mataronina que va morir el passat 3 de juliol de 2020. Va ser ella des del seu càrrec de regidora de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, l’any 1983, qui va donar  l’empenta definitiva a una més que modesta Setmana de Música Antiga que havia sorgit el 1981, com a fruit de la il·lusió d’un petit grup de joves mataronins amb ganes de compatir amb la ciutat les noves maneres d’interpretar la música antiga amb criteris històrics i instruments reproducció dels originals. Després de dues edicions fundacionals fetes amb gran entusiasme, però sense recursos, la voluntat de donar una nova volada al cicle de Comas es va fer realitat en la seva tercera edició el 1984. 

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Jaume Subirà Fa 2 anys
Una merescuda dedicatòria a l'Anna Comas, qui gràcies a ella estem disfrutant any rera any aquests concerts de música antiga. Jaume Subirà

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive